Šakota oprezan: Svaka utakmica veliko finale!

Autor:

Sport

14.12.2019

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota ističe da njegov tim nema pravo na loš rezultat protiv Zadra.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Šakota

Crveno-beli putuju u nedelju u jutarnjim časovima u Zadar, gde će protiv domaćina igrati meč 11. kola ABA lige.

Zvezda je sa skorom 6-4 na petoj poziciji, dok je Zadar sa učinkom 1-9 na začelju tabele.

- Ekipu Zadra ne treba gledati kroz plasman na tabeli. Nije to ista ekipa u odnosu na veći deo prvog dela sezone. Igraju mnogo brže, agresivnije, reagovali su na promenu trenera. U tom smislu rezultatski pobeda nad Olimpijom jeste iznenađenje, ali ne i u svetlu ovih promena koje sam naveo. Mi sa druge strane nemamo prostora više za loš rezultat, i svaku utakmicu moramo da gledamo kao veliko finale. Zato moramo da odigramo dobru utakmicu, sa puno energije, dobro u odbrani - rekao je Šakota.

Aktuelni šampioni slove za velikog favorita u nedelju.

- Čeka nas utakmica u kojoj moramo da se izborimo za pobedu. Nije lako igrati utakmice u kojoj ste favorit na papiru, a posebno u situaciji kada Zadar vrši promene, izmenili su i trenera, igraju bolje, iznenadili su ekipu Olimpije na svom parketu. Sve to govori da moramo da budemo maksimalno oprezni, i da ovoj utakmici pristupimo kao da je od najvećeg takmičarskog značaja,što ona zapravo i jeste. Odbrana je ključ dobrog rezultata i nadam se da ćemo u uvoj uvodnoj utakmici još jedne izuzetno naporne nedelje, biti na visini zadatka - rekao je Ognjen Dobrić.

Košarkaši Crvene zvezde vraćaju se u Beograd već u nedelju uveče, jer već u ponedeljak u ranim jutarnjim časovima putuju za Moskvu gde ih očekuje utakmica 14.kola EL protiv prošlosezonskog osvajača takmičeja ekipe CSKA.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading