ZVEZDO, SRUŠI VIŠE TAJ CSKA!

Autor: Predrag Vuković

Sport

18.12.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je došlo vreme za naplatu dugova? Jedini tim u Evroligi sa kojim Crvena zvezda ne može skoro nikako je moskovski CSKA. U dosadašnjih devet duela srpski klub je samo jednom savladao "armejce" (u Beogradu, 2016. godine), ali bez obzira na promenljivu formu našeg šampiona, navijači veruju da izabranici Dušana Šakote mogu da naprave večeras (18.00, Sport klub 1) iznenađenje i savladaju šampiona Evrope u Rusiji u okviru 14. kola Evrolige.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde

I CSKA je u promenljivoj formi. Rusi ne mogu da se pohvale sjajnom sezonom pošto u prethodnih devet utakmica imaju četiri poraza, od toga tri u evroligaškom takmičenju.

SKALP MAKABIJA

Poslednji koji im je skinuo skalp je Makabi u Tel Avivu, pre osam dana (90:80). Ipak, ruski gigant je favorit u duelu sa srpskim i nema spora oko toga ko je favorit. Izlišno je i porediti sa koliko novca raspolaže CSKA. Moskovljani imaju budžet od 40 miliona evra, a Zvezda 8,3, što je pet puta manje. Iskusni trenerski lisac Vladislav Lale Lučić (78) ne zaboravlja tu činjenicu, ali ujedno ga ne napušta optimizam.

- Jasno, pogledajte budžet jednog tima, pogledajte budžet drugog tima. Vidim novog trenera Panatinaikosa Rika Patina, koji je rekao lepo: nisu pare sve u sportu. I nisu. Eto, to je jedino što mogu da poručim igračima Zvezde, a, naravno, trener je tu da odredi kako će da se igra - dodao je Lučić.

I BARSA PLAĆA CEH

Nije samo do budžeta - igrači polako počinju da se povređuju, neki su umorni...

RepublikaFoto: Starsport

- Pretrpan je raspored utakmica, igrači imaju česte povrede. Pogledajte Barselonu, recimo. Druga stvar, Zvezda ima mnogo rekonvalescenata. Kad Barsa plaća cenu toga, izgubili su od Unikahe sada, šta reći više? Armani ima povređene, a to je zadesilo i Crvenu zvezdu. Bili su u Zadru, sad idu u Moskvu, počinje drugi krug takmičenja, sve je problematično. Pauza oko novogodišnjih praznika će doneti dobro ekipama. Eto Perperoglu, trebalo bi uskoro da ga vidimo na parketu, u januaru, biće to čvršće - rekao je Lučić za Srpski telegraf.

Šakota: Oni su model kako se igra košarka

Crveno-beli od juče borave u Moskvi, a trener Dragan Šakota kaže da ekipu neće zavarati činjenica da CSKA trenutno nije baš u formi.

- CSKA je prvak Evrope. Nije velika razlika u odnosu na tim od prošle sezone. Po rezultatima može da se kaže da su trenutno slabiji, ali to ne znači da neće dosegnuti formu iz prošle godine, kada su bili najbolji na fajnal-foru. Oni su ekipa koja u nekim momentima igra odbranu i napad gotovo perfektno i predstavljaju model kako se to radi. Probaćemo da im otežamo posao - rekao je Šakota.

Lučić: Kuridža pun pogodak Zvezde

Marko Jagodić Kuridža (32) postaće košarkaš Crvene zvezde. U pitanju je igrač slovenačke Primorske, koji ove sezone igra odlično - drugi je najkorisniji igrač ABA lige, sa prosekom od 13,6 poena, osam skokova i 2,6 asistencija po meču. Sa Cibonom je osvajao ABA ligu 2014. godine, a igrao je još za subotički Spartak, Novi Sad, Borac, Nimburk i Ostende. Od leta 2018. je u Primorskoj, a rođen je u Zadru.

Navijači Zvezde ga pamte po utakmici Superkupa ABA lige u Zadru, kada je sa 18 poena i devet skokova bio najzaslužniji za pobedu Primorske. On bi trebalo da potpiše ugovor sa crveno-belima na dve godine.

- Primorska ima i dobrog plejmejkera, Kuridža je jako dobar igrač, sa velikim iskustvom, u ovoj konstelaciji dobro će doći Zvezdi - rekao je Lale Lučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading