Ubijte braću za izlaz iz krize!

Autor:

Sport

20.12.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema odmora za košarkaše Crvene zvezde, raspored Evrolige je surov! Sinoć su imali let iz Moskve, gde su poraženi od CSKA (100:74), a već danas (19.00, Sport klub 1) treba da igraju utakmicu 15. kola protiv Olimpijakosa u Areni. Za izlazak iz krize košarkaši crveno-belih moraće da ubiju grčku braću, koja su im u novom formatu elitnog takmičenja najteži rival.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde

Samo jednom su crveno-beli uspeli da savladaju grčkog giganta (2018. godine) u šest dvoboja u Evroligi, a u predstojećem meču imaće priliku da osvete fudbalere. Svega devet dana prošlo je od utakmice poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona u kom je Olimpijakos u Pireju savladao Zvezdu sa 1:0 i eliminisao je iz Evrope.

- Tim Olimpijakosa je pravljen za velike stvari, igraju samo Evroligu. Dovoljno je pogledati roster, očigledno nisu ispunili očekivanja, ali gledajući potencijal, imaju sve što treba, mogu da dobiju svakoga, što su i pokazali u nekoliko navrata. Sa druge strane, imamo dve utakmice u dva dana i to je problem koji ne može da predvidi. Naš cilj je da odigramo bolje i pametnije i napredujemo kao tim, to je naš glavni cilj - jasan je trener domaćina Dragan Šakota (67).

Ognjen Dobrić (25), bek crveno-belih, svestan je da Zvezdu očekuje još jedna teška utakmica u napornoj nedelji, ali nema prostora za samosažaljenje.

- Idemo dalje, nema vremena za dublje analize utakmice u Moskvi, okrenuli smo se Grcima. Olimpijakos dobro poznajemo, znamo i odakle preti najveća opasnost, osovinu predstavljaju iskusni grčki igrači Spanulis, Printezis, Papanikolau, tu je sada i Koniaris, uz našeg reprezentativca Milutinova, koji je među najboljim centrima Evrope. Ove godine dobro igra i Brendon Pol - rekao je Dobrić i dodao da se dve ekipe jako dobro poznaju:

- Igrali smo sa njima dve prijateljske utakmice pred početak sezone, ali sada izgledaju drugačije. Promenili su trenera i nakon velikog preokreta protiv Himkija (109:98, gubili su devet razlike u finišu meča, prim. aut.), sigurno u dobrom raspoloženju dolaze u Beograd.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading