Šakota govorio o Čoviću, konferenciji i Štimcu

Autor:

Sport

22.12.2019

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota pričao je o slučaju Filipa Čovića, ali i o narednim koracima tima na konferenciji za medije sazvanoj u Štark areni.

RepublikaFoto: Starsport
Pričao o nekoliko tema

- Svako to može da shvati kako hoće. Ovde se radi o drugom, pokušavamo da zaštitimo nas. Svaki put kada neko ne odigra dobro biće tema, kritika... Pokušavamo da objasnimo da u tim trenucima očekujemo pomoć. Hoću da kažem da je učinak ekipe zavisi od mnogo toga i ako tada nemamo podršku mislim da imamo veliki problem - istakao je Šakota.

Iskusni strateg ne smatra da je sazivanje konferencije bilo loš potez.

- Mislim da nije ova konferencija mač sa dve oštrice i da ne može da navuče gnev navijača. Kao trener, više se čudim kada momci odigraju dobro, nego kada ne odigraju dobro. Pokušavamo na ovaj način da objasnimo da u trenucima kada neko ne odigra dobro, očekujemo podršku, a ne kritiku. Samo broj od 60 utakmica do kraja je zastrašujuć. Ko može da odigra to u kontinuitetu dobro? Ekipa odigra dobro, pa padne. To je posledica putovanja, umora - objasnio je trener crveno-belih.

O potencijalnom dolasku Vladimira Štimca u klub se nije decidirano izjasnio.

- Postoji jedan veliki krug igrača koji je u razmatranju. Možda mi sa njima stvarno razgovaramo, možda novinari sami to stvore. Odjednom imamo veliki broj igrača o kojima govorimo i koji se spominju. Ali sve je to daleko od realizacije. Ne zavisi samo od želja, šta mi hoćemo. Postoje tu i finansijski momenti. Pokušaćemo da korigujemo ekipu, ne zato što smo nezadovoljni, nego zato što treba da izguramo sezonu - dodao je Šakota.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading