Smailagić blizu prvih minuta u NBA ligi!

Autor:

Sport

24.12.2019

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajne igre u Razvojnoj ligi donele su Alenu Smailagiću šansu da debituje u NBA ligi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Alen Smailagić

Mladi srpski košarkaš je bio 39. pik na ovogodišnjem draftu, a u G-ligi prosečno beleži 16,8 poena uz 5,8 skokova, 1,3 ukradenih lopti i 1,2 asistencija u dresu Santa Kruza.

Nakon nekoliko impresivnih nastupa ovog decembra, Golden Stejt Voriorsi su odlučili da ga vrate u svoj roster.

Zahvaljujući povredi Glena Robinsona, Smailagić je bio u sastavu "Ratnika" za meč sa Minesota Timbervulvsima, ali nije zaigrao u pobedi 113:104.

- Ne računam na njega u rotaciji samo zbog toga što su nam svi centri zdravi, ali postoji prostor gde bi mogao da ga ubacim. Možda krajem četvrtine kao šutera ili ako poželim da promenim tempo igre kada stvari ne funkcionišu dobro. Mogao bih da napravim takav potez. Svi imaju priliku dok god su u sastavu. I za njega postoji šansa da uđe, ali s obzirom da su nam svi centri zdravi nije plan da bude u rotaciji - rekao je trener Voriorsa Stiv Ker.

Sledeća šansa za Smailagića je Božićni duel sa Hjuston Rokitsima u sredu uveče, a do kraja godine Golden Stejt dočekuje još Finiks 28. i Dalas 29. decembra.

Voriorsi vide 19-godišnjeg Smailagića kao dugoročan projekat. Priliku da se dokaže od starta sezone upropastila mu je povreda skočnog zgloba, zbog čega je i završio u Santa Kruzu.

Međutim, u poslednje četiri utakmice je prosečno beležio 24,3 poena uz 54,5% iz igre (50% za tri poena), 6,8 skokova, 1,8 asistencija i 1,5 ukradenih lopti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading