Šakota: Videćemo ko će ostati...

Autor:

Sport

25.12.2019

19:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota rekao je da njegovu ekipu čeka naporno putovanje i teška utakmica protiv Zenita, ali da će dati sve od sebe da pobede. Šakota je prokomentarisao dolazak Jagodića-Kuridće i Štimca na Mali Kalemegdan i progovorio o potencijalnim odlascima.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Šakota

- Imamo ispred nas ekipu koja je pobedila CSKA, Olimpijakos, Žalgiris, Valensiju, njihovi rezultati skreću pažnju. To je ruski tim, ali ja bih mu dodao sve karakteristike španskih. Igraju u tranziciji, napadaju brzo, već sam rekao da nam taj stil nije najdrži, ali pokušaćemo da kontrolišemo ritam utakmice- rekao je Šakota.

Zvezda će u petak od 18.00 gostovati Zenitu u Sankt Peterburgu u 16. kolu Evrolige. Crveno-bele je pojačao centar Vladimir Štimac, koji je do sada nastupao za Fenerbahče.

- Morali smo da povećamo agresivnost i skor ispod koša. Dobro ga poznajemo, brzo će se uklopiti, to je ono što smo tražili- rekao je trener Zvezde.

On je rekao i da će uz nova pojačanja, Štimca i Marka Jagodić-Kuridžu, imati više opcija za rotiranje i da se neće dešavati situacije u kojima će igrači biti na terenu i po više od 30 minuta. Na pitanje novinara o eventualnim odlascima iz kluba, Šakota je rekao da još ne zna da li će neko napustiti Zvezdu.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde

- Prelazni rokovi su nas prinudili da dovedemo igrače, taj rok u Evroligi je sada praktično istekao. Morali smo da požurimo i da ih dovedemo, pa cemo da vidimo ko će ostati, a ko biti na tržištu- rekao je Šakota.

Osvrnuo se i na utakmicu protiv Milana i rekao da se sigurno neće ponoviti takva igra.

- Pa, oni će da analiziraju našu utakmicu protiv Milana, koji nam je tada odgovarao. Španski timovi su agresivniji, a Zenit upoređujem sa španskim ekipama, imaju tu filozofiju i način igranja. Prvi problem naš je bio manjak bekova, ali probaćemo da im pariramo- rekao je Šakota.

Prvotimac Crvene zvezde Boriša Simanić očekuje težak meč, ali šansu svoje ekipe vidi u kontranapadima.

- Zenit ima mnogo igrača sa evroligaškim iskustvom, ali daćemo sve od sebe da pobedimo. Možemo da razvijemo kontranapade i da tako dođemo do pobede. Probacemo da zaustavimo njihove igrače, dobri su pod košem, imaće dosta posla sa njima- rekao je Simanić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading