Šakota pred Zenit: Odlikuje ih brza tranzicija i napad, više liče na špansku nego rusku ekipu!

Autor:

Sport

26.12.2019

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde putuju u Kazanj u četvrtak u popodnevnim časovima, gde će u petak odigrati utakmicu 16. kola Evrolige sa Zenitom. Meč se ovom prilikom igra u Kazanju, zbog zauzetosti hale u Sankt Peterbugu.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Šakota

Trener Dragan Šakota istakao je da se više radi o "španskom" nego o klasičnom ruskom timu.

- Imamo ispred nas ekipu koja je pobedila CSKA, Olimpijakos, Žalgiris, Valensiju, njihovi rezultati skreću pažnju. To je ruski tim, ali ja bih mu dodao sve karakteristike španskih. Igraju u tranziciji, napadaju brzo, već sam rekao da nam taj stil nije najdraži, ali pokušaćemo da kontrolišemo ritam utakmice - kazao je strateg "crveno-belih".

- Ne mogu da predvidim koliko je njima Kazanj domaći teren ili ne, ali kada pričamo o nekim utakmicama iz kojih pokušavamo da izvučemo neka iskustva da bismo ih iskoristili, pozivamo se na neke dobre utakmice. Milano nam je u onom trenutku odgovarao po načinu igranja. Imali smo dosta mogućnosti da se koncentrišemo i da igramo duže napade. Mi ćemo da probamo da pariramo Zenitu, a da li će to biti kao u Milanu, sumnjam jer je drugi profil ekipe. Trudićemo se da nađemo rešenje i u ovakvoj igri - rekao je Šakota koji se potom osvrnuo na povratak Vladimira Štimca.

- Morali smo da povećamo agresivnost i skor ispod koša. Dobro ga poznajemo, brzo će se uklopiti, to je ono što smo tražili - smatra Dragan Šakota.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading