Lorenco Braun opet "izmislio", u uličnoj tuči Zvezda bolja od Zenita!

Autor:

Sport

27.12.2019

18:57 >> 18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde su posle velike borbe ubeležili jako bitnu pobedu i savladali su Zenit na gostovanju 65:58. Na ovom meču smo videli igru u serijama, mnogo grešaka i izgubljenih lopti, ali je na kraju u Beograd otišla pobeda.

RepublikaFoto: Starsport
Pohod na Rusiju

Lorenco Braun je sa 18 poena bio ključn figura ove pobede, pošto je njegovim ulaskom u igru u poslednjih pet minuta rešen meč, Ipak ubedljivo najefikasniji sa 26 poena bio je Bili Beron. 

Kod zenita Holins je imao 14, a Vil Tomas 11 poena. 

Crvena zvezda je dobrim šutem otvorila meč u Sankt Petersburgu, ali nije uspevala da se odlepi na veću razliku. Ipak konstatno je tim Dragana Šakote bio u prednosti i prva četvrtina završila se rezultatom 20:16.

Druga četvrtina je počela jako loše po Zvezdu, pošto je Zenit napravio seriju 11:0 na startu. Zvezda je serijom uspela da se vrati ali je na kraju Zenit na poluvreme otišao sa malom prednošću.

U trećoj četvrtini napadi nisu bili na visokoj razini, bilo je mnogo promašaja i izgubljenih lopti. Ipak Zvezda je uspela da se odlepi na +8 posle trojki Čovića i Berona. Ipak na kraju je Zenit uspeo da se vrati i otišao je na odmor pred poslednji period sa -4.

U četvrtoj četvrtini videli smo malo košarke i mnogo drame. Zvezda je četiri i po minuta bila bez koša , a posle pola odigrane četvrtine oba tima su postigla po samo dva poena.

Ulaskom Lorenca Brauna u igru Zvezda je prodisala u napadu i krenula da postiže poene. Na kraju je Zvezda uspela da sačuva pobedu i trojka Bilija Berona je rešila ovaj meč i donela još jedan triumf crveno-belima.

IV ČETVRTINA: 

10. minut: Braun gubi loptu, ali Holins promašuje trojku. Posle skoka Gista faul nad Braunom i još jedan tajmaut. Trojka Berona rešava ovaj meč i na kraju je rezultat 65:58.

9. minut: Trojka Vila Tomasa za 60:57. Blokira Ajon Lorenca Brauna, ali on skuplja tu loptu i ubacuje je u koš za 62:57. Holins je promašio trojku! Faul Džejmsa Gista i idemo na još jedan tajmaut. Pogađa jedno bacanje Tomas, a onda Ajon hvata loptu u napadu. Ipak nije uspeo Meksikanac da pogodi ispod koša.

8. minut: Pogađa Holins trojku, imamo dramu! Sada je 55:54. Spojio je sa košem Braun Štimca i vodi Zvezda +3. Promašuje Ponitka trojku! Dva poena Gista i raste prednost na 59:54. Tajmaut Zenita! 

7. minut: Renfro krade loptu Davidovcu, ali Ponkrašov promašuje za tri. Slede izmene, a onda Holins nije precizan sa distance. Ipak krade loptu i iznudio je faul Brauna. Pogađa oba bacanja i sada je 53:51.

Dva poena Brauna za 55:51. 

6. minut: Nastavljaju se promašaji, sada je promašio i Jagodić Kuridža za tri. Faul nad Ajversonom i idemo na TV tajmaut. Promašaj Ajona hvata Braun.  

5. minut: Konačno! Pogađa Lorenco Braun i posle četiri i po minuta rezultat u ovoj četvrtini je 2:2. Promašaj Ponkrašova pa faul nad Davidovcem. 

4. minut: Renfro promašuje trojku, ali ni Zvezda ne uspeva da dođe do poena. Posle promašaja Kuridže i Davidovca crveno-beli su četiri minuta bez poena. 

3. minut: Štimac nije dao poene ispod koša, ali ni Tomas nije bio precizan u napadu Rusa. da bi potom i Filip Čović promašio za tri. 

2. minut: Faul nad Beronom, ali onda Davidovac još jednom promašuje trojku. Srećom Albisi mu se revanširao sa druge strane. 

1. minut: Na startu Zvezda gubi loptu, a Ajverson pogađa za 51:49. 

III ČETVRTINA: 

10. minut: Voronov trojkom vraća Zenit na 49:47. Beron u prodoru i sada je 51:47. Jagodić je odbranio Ajversona ispod koša i završava se četvrtina sa 51:47. 

9. minut: Trojka Filipa Čovića za 49:44. Promašaj Vila Tomasa ispod koša, hvata loptu Čović. Promašaji Zvezde  ispod koša, ostaje Zenit u igri. 

8. minut: Promašaj Kuridže ispod koša, i dalje je bez poena. Promašuje i Voronov. 

Foto: Euroleague.net

7. minut: Pogađa Poljak oba bacanja i sada je 44:43 za Zenit. Gist je promašio trojku, a skok Branka Lazića nije pomogao Zvezdi da realizuje ovaj napad. 

Trojka Berona i Zvezda vodi 46:44! Ponitka opet gubi loptu! 

6. minut: Albisi promašuje trojku, a onda Beron pogađa za vođstvo Zvezde 43:42! Faul Gista nad Ponitkom. 

5. minut: Faul nad Braunom, a onda Beron promašuje i Zvezda nije došla do izjednačenja. Voronov pravi faul u napadu. Popravlja promašaj Brauna Gist i sada je 42:41! Ajon gubi loptu, pa je gubi i Gist i idemo na TV tajmaut. 

4. minut: Faul Brauna, pa Lazić krade loptu Ajonu. Promašaj Brauna hvata Simanić, a onda imamo faul nad Beronom. Ubacuje oba bacanja za 42:39. Ponitka gubi loptu, ali gubi je i Branko Lazić. Sada Voronov gubi loptu, velika serija grešaka sa obe strane!

3. minut: Promašaj za tri Bilija Berona, ali sa druge strane promašuje Voronov i onda pravi faul. Gubi loptu Štimac!

2. minut: Vil Tomas promašuje trojku, Ponitka je hvata, ali još jedan promašaj Zenita za tri. Na kraju Ajon daje poene za 42:37. Faul nad Braunom, koji potom ne završava prodor poenima. 

1. minut: Zenit nije iskoristio prvi napad u drugoj četvrtini, ali je Vladimir Štimac dva puta bio neprecizan ispod koša. 

II ČETVRTINA: 

10. minut: Faul nad Brankom Lazićem a potom i nad Beronom. Promašuje prvo bacanje Amerikanac, a drugo pogađa za 38:35. 

Faul nad Koltonim Ajversonom ispod koša. Idemo na tajmaut pred poslednje napade. Ajverson pogađa dva slobodna bacanja, a Lorenco Braun je pogodio u poslednjem napadu za 40:37. 

9. minut: Branko Lazić pogađa trojku, a potom, Vil Tomas promašuje za dva. 

8. minut: Vil Tomas pogađa za dva iz okreta i sada je 35:26. Braun lagano prolazi u prodoru i sadaje 35:28. Faul nad Ponkrašovom, a onda on promašuje oba bacanja. 

7. minut: Renfro promašuje, ali onda Braun pravi korake. Lična Dženkinsa uz tri poena Holinsa i sada je 32:26. Pogađa i bacanje za 33:26. Lazić ne pogađa trojku. 

Foto: Euroleague.net

6. minut: Promašaj Puškova za tri, a onda očajan pas Gista pod koš. Srećom Holins promašuje otvorenu trojku. Potom Gist daje poene iz teške pozicije za 29:26. 

5. minut: Pogađa Štimac ispod koša, a onda Ajon gubi loptu. Lorenco Braun popravlja svoj promašaj i sada je 29:24. 

4. minut: U kontri Ponkrašov pogađa trojku i sada je 27:20, 11:0 serija Zenita. Promašaj Dženkinsa za dva, a onda promašaj i Štimca ispod koša. Pogađa Zenit u polukontri i sada je 29:20. 

3. minut: Promašaj Dženkinsa, potom blokada nad Gistom, on hvata loptu, a Filip Čović je gubi. Ali promašuje i Zenit ispod koša. Davidovac gubi loptu!

2. minut: Jagodić Kuridža promašuje, ali hvata loptu i iznudio je faul. Sledi izgubljena lopta zbog faula Davidovca.  Posle asistencije Ajona Ponkrašov pogađa za 24:20. 

1. minut: Faul pod košem nad Gustavom Ajonom, on pogađa dva bacanja za 18:20. Gubi loptu Jagodić Kuridža i Zenit je izjednačio! Pogađa Ponitka dvojku i ova serija Zenit dovodi u prednost od 22:20! 

I ČETVRTINA: 

10. minut: Opet je Zvezda na +4 posle dva poena Lorenca Brauna. Imala je Zvezda šansu da ode i na +7, ali je Dejan Davidovac promašio šut za tri. 

9. minut: Bili Beron se sjajno izvukao na 45 stepeni, pogodio trojku i sada Zvezda vodi 18:13. Međutim odmah sa druge strane trojku vraća Ej Džej Holins. 

8. minut: Sjajno je ovo odradio Lorenco Braun i opet se Zvezda odlepila, sada je 15:11. Faul ispod koša i dva poena Vila Tomasa sa linije slobodnih bacanja 

7. minut: Faul pod košem, dva poena za Zenit i posle ubačenog slobodnog bacanja imamo izjednačenje 11:11. Prvi poeni Vladimira Štimca za 13:11. Loš prodor Albisija i rezultat ostaje isti. 

6. minut: Pod košem faul pravi Kuzmić. Idemo na prvi tajmaut na ovom meču. Loš prodor beka Zenita, a onda sjajan potez Branka Lazića za 11:8. 

5. minut: Faul u odbrani, ali nije Zvezda u bonusu. Promašuje Albisi trojku, a Kuzmić hvata tu loptu. Izgubljena lopta za Lorenca Brauna. 

4. minut: Trojka Bilija Berona za 9:5! Veliki promašai Tomasa za 3, a onda Albisi pogađa trojku za 9:8. 

3. minut: Još jedan promašaj Zenita, a onda faul nad Kuzmićem ispod koša. Prolazi Beron i polaže za 6:3. Dva poena Zenita i sada je 6:5.

2. minut: Prvo vođstvo Zvezde 4:3 posle ukradene lopte i poena Brauna u kontri. Kolton Ajverson promašuje trojku, a onda Albisi pravi faul u odbrani. 

1. minut: Za Zvezdu počinju Braun, Beron, Lazić, Simanić i Kuzmić. 
Prvi napad za Zvezdu, ali ga ne koristi crveno-beli tim. Voronov pogađa trojku za 3:0. Potom Beron pogađa dvojku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading