Forma je prolazna, klasa je večna: Dragićeva hirurški precizna ruka slomila Indijanu u poslednjim sekundama!

Autor:

Sport

28.12.2019

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Noć drame u NBA ligi. Od ukupno šest utakmica polovina ih se završila uz pravu, gotovo filmsku neizvesnost do poslednjeg zvuka sirene, jedna je čak rešena tek u produžetku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Majstor svog zanata!

Majami je na svom terenu nadigrao Indijanu sa 113:112, a heroj trijumfa Hita bio je Goran Dragić!

Slovenački Zmaj ostao je smiren onda kada drugi nisu i na 6,8 sekundi pre isteka vremena slomio je otpor Pejsersa čime je doneo četrnaestu pobedu Majamiju na Floridi. Bila je to situacija za infarkt! Prethodno je Džeremi Lemb ubacio težak šut posle prodora gde je možda čak i bilo kontakta po ruci, ali sudije nisu ništa svirale. Uz 30 sekundi do kraja Majami je imao dovoljno vremena da smisli akciju za pobedu.

Umesto toga, desio se haos sa srećnim krajem... Posle tajm-auta Erika Spolstre Majami je krenuo po pobedu i onda se desilo sledeće – prvo je Džimi Batler promašio trijumf, pa pokupio “otpadak“ i doneo ekipi šansu da se ispravi. Loptu je dobio Kendrik Nan koji je pokušao uz levu čeonu liniju i polaganje na drugi obruč, ali ni on nije bio precizan.

Sreća je i ovog puta pogledala Majami, Adebajo je stigao do novog ofanzivnog skoka posle čega je lopta ipak završila u Dragićevim rukama, koji je za to vreme strpljivo čekao pravi momenat da reši meč. Krenuo je u dribling i uz naskok pogodio u momentima visokog napona! Na semaforu je bilo još 6,8 sekundi, a Aron Holidej je želeo da baš on bude taj koji će presuditi Majamiju i nije uspeo.

Slovenački Zmaj skupio je 14 poena, šest asistencija i tri skoka za nešto više od 29 minuta u igri. Dankan Robinson i Adebajo dodali su po 18 poena, s tim što je snažni dugajlija dopisao i 15 skokova.

Nan je imao 17 poena, dok je najefikasniji bio Batler sa 20 poena, uprkos činjenici da je imao samo tri pogotka iz igre (3/11), pošto je ubacio 14 od 15 slobodnih bacanja.

Na to je upisao još i devet skokova i šest asistencija. Holidej je predvodio listu strelaca kod Pejsersa sa 17 poena. Lemb je ubacio 16, koliko i Ti Džej Voren.

Orlando je uz dosta sreće preživeo napetu penal završnicu protiv Filadelfije i slavio sa 98:97! Evan Furnije je predvodio drugi tim sa Floride do pobede uz 20 poena, dok su mu Aron Gordon sa 19 poena i 11 skokova, odnosno Nikola Vučević uz 16 poena i 12 skokova bili najbliži saradnici u “zločinu“.

Orlando je na nešto manje od dva minuta pre kraja imao čak deset poena viška (93:83), ali se sve to istopilo do kraja pošto su do poslednjeg zvuka sirene bili na siromašnih 5/11 sa penala, uključujući i četiri vezana promašaja u završnih 30 sekundi!

S druge strane Filadelfiji su poslednja četiri pogotka iz igre bili sa distance, pa su tako lako istopili zaostatak. Džoel Embid je pogodio poslednju trojku na 5,1 sekund do kraja, čime je postavio i konačni rezultat. Imao je Embid šansu i da šokira Orlando, ali njegov pokušaj iz očaja nije bio precizan.

Upravo je Embid zajedno s Tobajasom Herisom bio najefikasniji kod File sa po 24 poena, uz po 11 uhvaenih lopti. Ben Simons je prikupio 13 poena, devet skokova, sedam asistencija i četiri ukradene lopte.

Milvoki je bez pomoći Janisa Adetokunba pregazila Atlantu sa 112:86. Grčki as i zvanični MVP najjače lige sveta morao je da pauzira zbog blaže povrede leđa. U njegovom odsustvu Kris Midlton predvodio je Bakse sa 23 poena, dok je Ersan Iljasova postavio rekorde sezone uz 18 poena i 17 skokova.

Hoksi su doživeli svoj devet uzastopni poraz i pali na dno kompletne NBA lige uz skok 6-26, ali mnogo više ekipu će zaboleti povreda Treja Janga koji je izvrnuo desni skočni zglob u drugoj četvrtini.

I pored toga što je rano napustio igru Jang je bio drugi strelac tima sa 12 poena, koliko je imao i Kevin Huerter, a ispred njih bio je samo Alen Krabe sa 20 poena.

U prvoj utakmici večeri Boston nije imao previše muka sa Klivlendom i odneo je pobedu rezultatom 129:117. Džejlen Braun bio je najzaslužniji za peti uzastopni trijumf Kelta sa 34 poena. 

Džejson Tejtum je 24 od svojih 30 poena ubacio u prvom poluvremenu, dok je Enes Kanter dopisao 14, a Kemba Voker 13 poena. Kevin Lav je izjednačio lični rekord sezone sa 30 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading