Marko Gudurić zaključio fenomenalnu godinu: O Željku Obradoviću, Feneru, NBA, reprezentaciji...

Autor:

Sport

28.12.2019

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle dve sezone provedene u Fenerbahčeu, možda pomalo i neočekivano Marku Guduriću je stigao poziv koji se ne odbija. Prešao je u Memfis Grizlise gde trenutno igra 14,7 minuta po utakmici uz prosečno pet poena. Za turski Trendbasket je pričao o tome koliko se razlikuje košarka u NBA i u Evropi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marko Gudurić

- Drugačija košarka se igra ovde. Sve je drugačije u odnosu na Evropu. Međutim mislim da se navikavam, svakodnevno pokušavam da budem bolji i da učim. Zabavno je i uzbudljivo - kaže Gudurić koji dodaje da je dobijao savete od Nemanje Bjelice i Bogdana Bogdanovića pred dolazak u NBA.

- Podvukli su da je igra mnogo brža. Rekli su da moram da nastavim da guram bez obzira na sve, iako se nešto negativno desi. To je košarka, stvari se dešavaju i ima preko 80 mečeva u sezoni - istakao je bivši košarkaš turskog velikana, Crvene zvezde i FMP-a iz Železnika.

Gudurić je u Fener stigao 2017. godine iz Crvene zvezde. Trenirao ga je Željko Obradović, a u svoje dve sezone Marko je nešto veći trag ostavio u godini 2018/19. kada je Fener stigao do polufinala Evrolige.

- Kada sam došao u Fener, prvo sam imao na umu da želim da budem Željkov igrač i da osvojim Evroligu. Nismo nažalost osvojili taj trofej. Moj cilj je bio naravno i da igram u NBA jednog dana. Veoma sam srećan što sam to uspeo zahvalan svima u Fenerbahčeu i svi su mi pomogli - rekao je Gudurić koji poručuje i da se nada da će igrati za srpsku reprezentaciju narednog leta. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading