Partizan se brutalno osvetio Primorskoj za poraz u drugom kolu i trijumfalno zatvorio 2019!

Autor:

Sport

29.12.2019

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana su savladali ekipu Primorske rezultatom 81:62 u poslednjem meču 2019. godine u okviru 13. kola ABA lige.

RepublikaFoto: Starsport
Partizan - Primorska

Crno-beli su upisali četvrtu uzastopnu pobedu, ekipa iz Kopra nije uspela da ponovo iznenadi Partizan, koji je već pobedila ove godine, u drugom kolu.

Izabranici Andree Trinkijerija nisu odigrali najbolji meč, ali su došli do pobede kojom su se izjednačili sa Cedevita Olimpijom na prvom mestu ABA lige.

Utakmica je počela u sporijem ritmu sa dosta promašaja na obe strane, a Primorska se dobro držala iako je gubila.

Prvu trojku Partizan je postigao sredinom prve deonice preko Pejdža i došao do +3, i tu prednost održao sve do isteka prvih deset minuta (19:16).

RepublikaFoto: Starsport

Otpor gostiju iz Kopra je brzo opao i crno-beli su to još brže iskoristili.

Sredinom druge četvrtine viđeno je oko dva i po minuta agonije u kojoj je viđen ogroman broj promašaja i izgubljenih lopti na obe strane, što je prekinuo Janković za 30:22.

Primorska je zatražila tajm-aut i zatim se vratila u egal na krilima sjajnog Vončine, ali je na poluvreme ipak otišla sa relativno velikim minusom (39:30).

Vončina je ponovo povukao saigrače i uspeo da Primorsku, pravo niotkuda, vrati u egal (39:37). U tim trenucima na teren je ušao Novica Veličković i za samo nekoliko minuta napravio razliku.

Kapiten crno-belih je za šest minuta na parketu postigao devet poena i imao šut iz igre 4/5, i izašao ispraćen ovacijama i uz prednost svoje ekipe od 54:44.

Krajem treće četvrtine raspucao se i do tada "tihi" Rašon Tomas, a crno-beli su pred poslednjih deset minuta imali ogromnih +17 (63:46).

RepublikaFoto: Starsport

Primorska je pokušavala da parira Partizanu i u poslednjoj deonici, ali u trenutnom, desetkovanom sastavu nije imala nikakve šanse.

Crno-beli su rutinski priveli meč kraju i zabeležili poslednju pobedu u ovoj godini, dok će Primorska izlaz iz blage krize morati da traži na nekom drugom mestu.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Tomas sa 15 poena, a bio je i na korak od dabl-dabla sa devet skokova.

Zagorac, Gordić i Veličković su imali po devet poena, dok je osam dodao Kori Volden. Najbolji dodavač je bio Jaramaz sa četiri asistencije, a imao je i šest poena.

Vončina, Marinković i Barič su imali po 15 poena za Primorsku. Marinković je imao dabl-dabl sa deset skokvoa, a Braič bio blizu sa osam asistencija.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading