Sunturlić: Moramo odvojiti politiku i sport! Nas sve ovo boli!

Autor:

Sport

30.12.2019

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor KK Crvena zvezda Filip Sunturlić obratio se medijima povodom odluke KK Crvena zvezda da se ne pojavi na meču ABA lige u Podgorici sa timom Budućnosti.

RepublikaFoto: printscreen/Arena sport
Sunturlić ističe da je Zvezda spreman za kompromis

Obraćanje prenosimo u celosti.

- Moramo da odvojimo dve stvar, a to su sport i politika. Mi smo košarkaški klub, bavimo se košarkom i košarka je sport. Najveći gubitnici svega ovoga su igrači i stručni štab, a onda i klub. Nas boli to što ne možemo da odigramo meč sa velikim rivalom.

Pripremali smo se za tu utakmicu, ali nama se nije garantovala bezbednost. Koliko god da naše kolege iz Budućnosti organizovale utakmicu na najbolji mogući način, ali ne možemo da utičemo na stvari van dvorane.

Neke stvari su i nama, a i svima vama važnije od samog sporta, a to su zdravlje i životi svih. Svedoci smo kako može da se razvije scenario u narednom periodu. Mi smo pokušali da stupimo u kontakt sa ABA ligom, a takođe smo pokušali da stupimo u kontakt sa kolegama iz Budućnosti, da im na jedan ljudski način objasnimo neke stvari.

Ako to mogu da sebi da dozvole Real Madrid i Barselona možemo i na nekom mikro nivou mi. Nama nikako nije odgovaralo da ne možemo da odemo i pokažemo na terenu da zaslužujemo da budemo šampioni.

Naš predlog da odložimo utakmicu za 24. februar kao neki idealan datium nije bio fiksan, samo je bilo važno da osluškujemo situaciju koja se iz dana u dan i iz sata u sat pogoršava.

Mi kao Crvena zvezda ne možemo da budemo zadovoljni sa razvijanjem ove situacije. Ono što možemo da preporučimo ABA ligi je da odigramo taj meč.

Jedan predlog za novi datum za odigracvanje utakmice je nešto sasvim normalno u ovoj situaciji. Molim vas za razumevanje situacije koja nije nipošto laka ni za koga od nas - istakao je Sunturlić. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading