Džakić naučio Milicu da se bije

Autor: Todor Petković

Sport

04.01.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milica Dabović (37) okrenula je u 2020. novi list! Bivša kapitenka košarkaške reprezentacije Srbije bila je protekle godine žrtva nasilja bivšeg dečka Šimea Šiklića Simona, a kako bi se, zlu ne trebalo, u budućnosti odbranila, iako smo uvereni da joj se pakao nikad neće ponoviti, Srpski telegraf je Milicu odveo na kratak kurs borilačkih veština. I to u režiji našeg proslavljenog MMA borca Dušana Džakića (32).

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Opasan trening... Dušan Džakić i Milica Dabović

Trening je počeo istezanjem, vežbama snage sa medicinkom, tegovima i na spravama. Milica je to lako savladala jer je u formi, a onda je ušla na za nju nepoznat teren - bokserski džak, kasnije i razmenu udaraca s majstorom borilačkih veština Džakićem.

STRADAO DŽAK

- Drži gard, desno rame bliže bradi. Moraš celim telom čvrsto da stojiš. Udri džak što jače. Idemo, ruka, pa noga. Zamisli da ti je to neprijatelj - objašnjavao je Dušan Milici dok je pomno pratio svaki njen potez.

Dabovićeva nam je otkrila da su borilačke veštine njena davna želja, ali da zbog obaveza nije pronalazila slobodnog vremena.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ

- Nijedna žena ne sme da trpi maltretiranje i nasilje. Kamo lepe sreće da sam pre pet godina znala neku borilačku veštinu, do svega što mi se izdešavalo ne bi ni došlo. Ovakvi treninzi vam mogu pomoći da naučite da se zaštite ako nedajbože bude potrebno. Ja to najbolje znam jer nisam bila žrtva jednom, nego 20 puta. Posle drugog, trećeg zlostavljanja sam onako raščupana pozvala mamu vrišteći, a ona je pozvala policiju. Simon mi je zapretio nožem da ne smem ništa da kažem, ili će me ubiti. Čak me i sad ne ostavlja na miru, šalje mi poruke i traži me po gradu i tvrdi da želi da opet bude sa mnom. I sad kad šetam sa sinom Stefanom, zazirem da bi mogao naići i nešto uraditi - rekla nam je Milica u dahu između vežbi.

NASILJE ZA KRAJ

Usledio je sparing sa Dušanom, koji nimalo nije štedeo košarkašicu. Ipak, glavni savet koji je dao je da je pribegavanje nasilju tek krajnja opcija.

- Radim sa devojkama u cilju prevencije, da danas, sutra mogu da se odbrane ako ih neko napadne. Uvek ih savetujem da ako mogu, da se sklone ili pobegnu, ako ne, da upotrebe biber-sprej. Tek ako ništa odo ovoga nisu u prilici, onda moraju da znaju kako da se odbrane - objasnio je Džakić.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ

Dok smo zajedno sa Dabovićevom napuštali teretanu, Dušan je u šali uzviknuo: "Milice, volim te". Videćemo, možda ova naša novogodišnja priča uskoro dobije ljubavni nastavak.

RepublikaFoto: Starsport

Milica: Stefan je jedini muškarac u mom životu

Milica Dabović otkrila nam je da u njenom životu sada postoji samo jedan muškarac njen sin Stefan, koji je sa mamom dočekao i Novu godinu.

- Jelku smo okitili, imali smo i Deda Mraza da nam podeli paketiće. Stefanu su se najviše svideli kamioni, bageri i traktori. Jedino što mi se dobro desilo iz veza je što sam dobila Stefana, on mi je sve na svetu i samo njega volim. Emotivno sam osakaćena za druge muškarce. Zbog svega što sam prošla nisam sposobna da nekom pružim šansu - istakla je Milica.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kidam u Albaniji

Bivša srpska reprezentativka i dalje je u košarci, bez koje ne može.

- Sad sam u Albaniji u Vlazniji iz Skadra, odigram 40 minuta, dam 40 poena, uz deset skokova. Još mnogo mogu da dam košarci. Pokrenula sam i kamp koji će biti na Tari od 4. do 13. avgusta. Za tu planinu me vežu lepe uspomene, tamo je tata naučio Anu i mene da igramo košarku, koju smo odmah zavolele - kaže srednja od sestara Dabović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading