Mijailović: Zenit nam uzeo Evroligu i neka pojačanja, žao mi je što nemamo više domaćih igrača

Autor:

Sport

04.01.2020

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović rasplamsao je maštu navijača najavama da se pregovara sa Žofrijem Lovernjom.

RepublikaFoto: Starsport
Najavio velike stvari

On je sada u razgovoru za Mocart sport naglasio da mu je žao što Partizana nema više domaćih igrača.

– Postoje i rivalski klubovi. Gde se nekada kupe igrači samo da protivnik ne bi bio pojačan. Jako je komplikovano. I ja sam bio navijač pre dve i po godine, spolja izgleda drugačije. Kada ste unutra, imate veliku odgovornost, jer ti ugovori nisu mali. Žao mi je i što nemamo veći fond domaćih igrača. Jer, oni igraju za manji novac i željni su dokazivanja. Strani igrač kada dolazi kao gotov proizvod košta nekoliko puta više od domaćeg igrača. Teško je napraviti balans unutar ekipe. Često se dešava da domaći igrač koji je manje plaćen igra bolje od stranog. I to izaziva revolt kod domaćih, te pritisak kod stranih igrača. Naravno, ima i stranih igrača koji daju sve od sebe, ali i onih koji samo dođu da odrade ugovor.

Zna se da je Partizan naporno radio da dobije specijalnu pozivnicu Evrolige, ali je umesto njih u takmičenje ušao Zenit.

– Specifična stvar je šta se dešavalo posle dodele specijalne pozivnice Evrolige Zenitu. Sa tim klubom smo se podudarali i kod nekih pojačanja. U jednom trenutku sam ušao u paranoju, iako nisam takav po prirodi, da to rade namerno. Recimo, Koltona Ajversona smo bili dogovorili, bili smo pred potpisom ugovora i on je otišao u Zenit. Ne bih otkrivao imena još dvojice igrača gde smo se takođe podudarali sa Zenitom.

Vil Mozli je igrač koji je došao kao rezervni centar,ali je tokom sezone oduševio sve.

– To je igrač u kog su svi iskreno najviše sumnjali. Na neki način su mnogi bili nepravedni prema njemu. Verovali smo da je on taj koji upravo i jeste. On je pre svega dobar, porodičan čovek. A kada je tako, ne može da bude loš igrač. Kada dođe na trening pozdravi se sa svima, isto i kada krene kući. Iskreno bih poželeo da on do kraja svoje karijere ostane u Partizanu. Naravno, ne odlučujemo samo mi o tome, ima ugovo na jednu plus jednu godinu, a ima i otkupnu klauzulu. Ima pravo da izađe iz ugovora. Radimo na tome da produžimo ugovor. Zavisi i od njega dosta. Siguran sam da će i on znati da ceni šta je Partizan uradio za njega.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading