Jagodić-Kuridža: Ne razmišljaš kad Zvezda pozove!

Autor:

Sport

04.01.2020

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Jagodić-Kuridža je na teži način došao do Evrolige.

RepublikaFoto: Starsport
Sjajno zakucavanje MJK-a

On je zagazio u četvrtu deceniju života kada je stigao poziv Crvene zvezde i protiv Bajerna je odigrao prvi meč u Evroligi u karijeri.

– Fizički je mnogo zahtevnije od bilo kojeg takmičenja kojeg sam do sada igrao. Rosteri su širi, veća je rotacija, samim tim i mnogo jači ritam. To je ono što se razlikuje dok je ostalo isto kao svuda, izađeš na teren i daš sve od sebe da pobediš, rekao je Jagodić Kuridža za „Glas Srpske“.

Jedno njegovo zakucavanje sa tog meča završilo je čak u Top 10 poteza Evrolige, a iskusni krilni centar je priznao da uopšte nije razmišljao kada je došla ponuda sa Malog Kalemegdana.

– Zvezda kad zove nema razmišljanja već prihvataš ponudu. Bila je ovo prilika koja se ne propušta i u celoj priči nije bilo razmišljanja, pogotovo ne za nekog u mojim godinama. San svih košarkaša kada počinješ da treniraš je da igraš u Zvezdi i trudiš se da ostvariš taj cilj. Malo sam išao okolnim putem, ali sam na kraju završio tamo gde sam hteo.

Istakao je da se još uvek prilagođava novom timu.

– Još sam u fazi prilagođavanja na nove saigrače, sve je ovo novo za mene mada je odlično iskustvo. Svi mi pomažu da se što pre prilagodnim kako igrači tako i treneri. Prva utakmica nije bila loša u odbrani mada je najbitnije da pobeđujemo. Protiv Bajerna je bilo nešto sasvim drugačije i svi smo bili na visokom nivou, pa je stigao ubedljiv trijumf. Bitno je da odigram što bolje u odbrani i tako pomognem ekipi kao i da donesem energiju. Ako se otvori prilika za postizanje koša znaću da je iskoristim. Realno, svako voli da postigne koš, ali nije mi bitna statistika već doprinos ekipi, zaključio je Jagodić Kuridža.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading