Emotivni Sale Đorđević: Odnos sa Partizanom je poseban, crno-beli mogu da osvoje Evrokup!

Autor:

Sport

08.01.2020

22:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Virtusa iz Bolonje Aleksandar Đorđević jako je emotivno doživeo povratak u Beograd uprkos ubedljivom porazu.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Đorđević

- Čestitam Partizanu, Partizan je bio mnogo bolji večeras. Bilo je različitih razloga. Juče sam pitao svoje igrače koliko njih je do sada igralo u Beogradu, samo trojica su se javila. Nismo bili dovoljno mentalno spremni za ovo. Verujem da je presudila energija igrača Partizana, oni su 10-12 dana proveli u Beogradu, igrajući na svom terenu - konstatovao je Đorđević.

Partizan je posebno efikasan bio u prvom poluvremenu kada su crno-beli upisali čak 62 poena.

- 62 poena je napadačka rapsodija jedne ekipe. Partizanovi igrači su imali protok lopte, Trinkijeri je uspeo da iskreira to sa ekipom Partizana, mi nismo uspeli da odgovorimo. Uvek smo imali jednu poziciju koja nije bila dobra, oni su to znali da iskoriste. Nismo imali sve igrače dovoljno agresivne u odnosu na napadačke sisteme. Vims je na primer nedavno dao preko 30 poena, u prvom poluvremenu je šutnuo samo jedanput, da li je to zbog ovog ambijenta, ili su oni uspeli da zaustave naša oružja, to je za analizu - rekao je Sale i dodao:

- Ovakav ambijent igrača čini boljim, atmosfera je ono na čemu Partizan gradi svoju istoriju. Mi smo ekipa koja je vrlo retko igrala na ovakvim terenima. Danas je Partizan odigrao mnogo bolje od nas u drugoj četvrtini, u preostale tri smo odigrali ono što smo mogli. Tri plejmejkera sa oko 20 poena je velika vrednost - objašnjava bivši selektor reprezentacije Srbije.

Ovacijama je dočekan u dvorani, Partizan mu je uručio prigodan poklon, uz video snimak pred početak meča, kojim su crno-beli podsetili na Đorđevićevu trojku u Istanbulu 1992.


- Jedva sam uspeo da zadržim suze, ovo nisam očekivao. Ponosan sam na moj odnos sa Partizanom, sa navijačima, svim ljudima ovde. Nisam očekivao, beskrajno hvala. Mi smo odrasli od dece koja su počela da se bave sportom, ušli smo u instituciju koja nas je napravila ljudima sa principima. Dosta tih sportskih principa sam naučio od ljudi koji su radili u Partizanu i na tome sam im beskrajno zahvalan. Danas sam dobio mnogo više od onoga što sam dao, hvala im - poručio je legenda crno-belih.

 Ljudi, nemojte me terati... - uzvratio je na još jedno pitanje na ovu temu

Poželeo je i finale sa Partizanom, novi dolazak u ''Arenu''.

- Mi ne smemo da potcenimo ekipe koje su prošle u Top 16, Partizan je sigurno jedan od favoriza za osvajanje Evrokupa. Kao oluja su napali tržište, napravili ekipu, izvrstan trener, predsednik Ostoja radi sjajan posao, Nikola Lončar se dokazuje i na novom terenu. Moramo da se vratimo na ovaj teren, a to samo možemo u finalu - zaključio je Đorđević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading