Zvezdo, očerupaj "Albatrose" za Top 8!

Autor:

Sport

17.01.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez ijednog odrađenog treninga i manje od 48 sati nakon mučnog poraza od Žalgirisa (70:76) košarkaši Crvene zvezde moraće da očerupaju nemačke "albatrose" ukoliko žele da ostanu među osam ekipa u Evroligi! Alba u Beograd dolazi posle pobede nad Olimpijakosom u Pireju (93:86) sa ciljem da napravi još jedno iznenađenje na mini-proputovanju

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde

Crveno-beli imaju skor od devet pobeda i deset poraza i nalaze se na osmoj poziciji elitnog takmičenja, pa je trijumf protiv tima koji dolazi iz donjeg doma Evrolige imperativ.

VRAĆANJE ENERGIJE

Alba forsira brzu košarku, sa dosta trčanja i velikim brojem poena, što je apostrofirao i trener srpskog šampiona Dragan Šakota.

- Igramo protiv ekipe koja ima dobro poznat način igre, a to je tranzicija, puno kontri i šuteva. Ne smemo da zaboravimo da nas je sa tim stilom igre Alba potpuno nadigrala u Berlinu. Moraćemo brzo da vratimo energiju i da se oporavimo kako znamo i umemo. Sa druge strane, ALBA pokazuje po poslednjim utakmicama da je u dobroj formi, igraju dugo zajedno i imaju iskusnog trenera koji je postavio svoj sistem u kome ovi igrači igraju već nekoliko sezona - izjavio je Šakota.

NAJVIŠE POSEDA

Više od 15.000 ljudi posmatralo je poraz Crvene zvezde od Žalgirisa, a bek crveno-belih Ognjen Dobrić nada se makar jednakoj podršci sa tribina.

- Imali smo sjajnu podršku sa tribina u sredu uveče i ona će nam biti još važnija protiv ALBE jer se mnogo trošimo ove nedelje u ovom ritmu utakmica. Kada se na to dodaju i brojne povrede…Međutim, verujemo da možemo brzo da se osvežimo koliko-toliko oporavimo i pripremimo za ekipu koja igra potpuno drugačije od Žalgirisa. Igraju izuzetno brzo, sa najvećim brojem poseda, šuteva i kontranapada u celoj ligi. To znači da moramo da kontrolišemo dešavanja na parketu, da ih usporimo, da odigramo čvrsto i pametno u odbrani - poručio je Dobrić.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading