Luković čudesnom trojkom pokorio Ljubljanu, Cedevita Olimpija u ogromnom problemu!

Autor:

Sport

26.01.2020

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Cedevita Olimpije doživeli su četvrti uzastopni poraz u ABA ligi. Ovog puta savladala ih je ekipa Primorske posle dramatične završnice sa 82:79.

RepublikaFoto: Photo: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer
Junak Primorske... Marko Luković

Zmajčeki su upisali sedmi poraz i značajno zakomplikovali trku za plasman u polufinale plej-ofa, dok se Primorska drugom uzastopnom pobedom vratila u igru za mesto u doigravanju.

Gosti iz Kopera su bili nešto bolji u prvom poluvremenu i na odmor su otišli sa minimalnom prednošžu 37:36, ali kada je Cedevita Olimpija u finišu trećeg perioda preokrenula i povela 58:53 malo ko je očekivao da će tim Slavena Rimca nastaviti seriju loših rezultata.

Domaći su posle penala Kodija Milera Mekintajera imali i 7 poena prednosti (62:55), ali je Primorska oldgovorila serijom 12:1 i najavila pobedu.

Koš odluke postigao je srpski internacionalac Marko Luković trojkom u poslednjoj sekundi za konačnih 72:69.

Najefikasniji u ekipi iz Kopra bio je Alen Hodžić sa 16 poena, Luković je dodao 15 (1/7 za tri), a Ivan Marinković 10. U poraženom timu Jaka Blažič je upisao 14, Marko Simonović 12 (2/5 za tri), a Miler Mekintajker 11.

Ljubljančani u sledećem kolu gostuju FMP u Železniku, a Primorska dočekuje Mega Bemaks.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading