Brajantovi sledbenici na neverovatan način odali počast: Kobijev duh ušao u NBA košarkaše!

Autor:

Sport

29.01.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon tragične smrti legende košarke Kobija Brajanta (41) utakmice u najjačoj košarkaškoj ligi sveta počinjale su na identičan način. Ekipa koja osvoji loptu pustila bi da isteče 24 sekunde za napad, a rival bi potom uzvratio tako što za osam sekundi ne prevede loptu preko pola terena. Na taj način odata je počast legendi kroz dva broja - osmicu i 24, koje je Kobi nosio na ljubičasto-zlatnom dresu Los Anđelesa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kobi Brajant

Međutim, Brajantov duh kao da je ušao u petoricu NBA košarkaša koji su u mečevima nakon njegove pogibije u padu helikoptera na koš šutirali tačno 24 puta! I svi su imali monstruozne partije u stilu čoveka koji je većini bio mentor ili u najmanju ruku uzor. "Da l' je to sudbina il' ko zna šta li je" najbolje znaju Tre Jang, Devin Buker, Luka Dončić, Badi Hild i Kemba Voker, koji su ispalili ravno po 24 hica iz igre ka koševima rivala. Najefikasniji bio je Tre Jang, koji je u trijumfu svoje Atlante nad Vašingtonom (152:133) ubacio čak 45 poena (13/24) iz igre. Mladi as bio je poslednji košarkaš sa kojim je Brajant individualno radio. Saigrač Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice u Sakramentu Badi Hild bio je najzaslužniji za trijumf Kingsa u Minesoti (133:129), upisavši 42 poena (14/24 iz igre). Svaki poen je posvetio Kobiju, a prosto je neverovatan podatak da su Kraljevi nadoknadiliminus 27 i stigli do pobede.

- Teško mi je. Odrastao sam na Bahamima i Kobi mi je bio sve. Mnogo je uticao na moj život i put. Oduvek je bio tu za mene. Naterao me je da verujem.. Čoveče, zbog njega sam ovde, jer jurim ciljeve koje je on postavio - rekao je Hild i potom dao neverovatno obrazloženje za svoj učinak:

- Imao sam 42 poena i nisam želeo više da šutiram ka košu u produžetku. Kada obrnete 42, dobijete 24. Imao sam i pet skokova i tri asistencije. Kada to saberete, dobijete broj osam. To je sve Kobi, ovo je sve za Kobija.

Među Kobijevim štićenicima bio je i Devin Buker. As Finiksa dao je 36 poena protiv Memfisa (11/24 iz igre). Slovenac Luka Dončić završio je zagrljaju našeg reprezentativca Bobana Marjanovića pošto je teško podneo meč u Oklahomi. Uprkos tugovanju ubacio je 29 poena u trijumfu Dalasa (107:97). Dončić je na patikama ispisao imena svih devet osoba koje su poginule u helikopteru sikorski S-76b.

Plej Bostona Kemba Voker dao je 35 poena u porazu od Nju Orleansa (123:108) šutirajući iz igre 10/24.

ŠUTIRALI 24 PUTA KA KOŠU

Tre Jang 45 poena  (13/24)

Devin Buker 36 poena  (11/24)

Luka Dončić 29 poena  (10/24)

Badi Hild 42 poena  (14/24)

Kemba Voker 35 poena  (10/24)

* U zagradi je šut iz igre

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading