Šakota posle Efesa: Nismo igrali čvrsto, dobra lekcija za nas, nerviram se zajedno sa navijačima!

Autor:

Sport

31.01.2020

21:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veoma teško veče večeras za navijače i košarkaše Crvene zvezde u „Štark areni“. Crveno-beli su bukvalno protutnjali kroz Beograd, odigrali su odlično prvo poluvreme i nisu ostavili domaćima nikakav prostor da se u drugom delu igre koliko-toliko vrate.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Šakota

Trener Crvene zvezde, Dragan Šakota, nije bio zadovoljan prikazanom igrom svojih igrača u prvom poluvremenu i istakao je da će imati iz ovog meča šta da nauče.

- Kao što ste videli, nismo dobro otvorili utakmicu. Primali smo previše lakih koševa nakon izgubljenih lopti, tako da je rezultat bio logičan. U ovom trenutku, ovo je dobra lekcija za sve nas - rekao je Šakota na početku.

Dodaje strateg crveno-belih da je Efes izuzetno kvalitetna ekipa koja ima prave lidere, koji uvek mogu da prelome utakmicu u svoju korist.

- Ono što nervira navijače, nervira i mene. Mogli ste da čujete i sami, rekao sam da ne treba da otvorimo utakmicu kao protiv Olimpijakosa… Tu su neki faktori koji utiču na sve. Kada počneš mekano i kada je protivnik odličan, stvar se pogoršava proporcionalno. Teško je stati i promeniti sve odjednom. Na poluvremenu smo pokušali da se fokusiramo drugačije, nešto smo i uspeli. Fale nam igrači, kao što su Lazić… Sve u svemu, radi se o timu koji je dosta jači od nas i u kontinuitetu su rezultata. Igraju odlično kada treba, imaju lidera koji je uvek tu. Mi obično kažemo „igru možeš da zaustaviš, ali pojedinca ne“. Zna se koji su igrači odlični i koji osvajaju trofeje. Možemo da izvučemo nešto iz svega ovoga - iskren je iskusni stručnjak.

Ističe Dragan Šakota da ima dosta problema pri raspoređivanju minutaže kod igrača koji se nalaze na spoljnim pozicijama zbog brojnih odsustava.

- Ako definišeš da igrači nemaju energiju, onda ne ide. I ovde smo uspeli nešto da promenimo, pokušali smo da vratimo, ali je kvalitet protivnika bio presudan. Ovo je tim koji imamo, postoji određena količina energije u svakom igraču. Ima uigranosti, nije to tako ni loše. Postoji jedna disproporcija između trošenja energije između spoljnih i unutrašnjih igrača. Vidite i sami da bekovi igraju preko 20 minuta, a centri ne. Posle se ne može organizovati trening kako treba - istakao je 67-godišnji trener.

Pred Zvezdom su važne utakmice i u regionalnom šampionatu, već u ponedeljak igraju protiv Partizana na domaćem parketu, pa Šakota kaže da ova utakmica nije imala toliki prioritet.

- I pre Barselone smo znali. Mi moramo da napravimo prioritet šta nam treba, a šta ne. Ova utakmica nije bila naš prioritet, i nadam se da neće ostaviti negativne posledice. Dobar tim treba da odreaguje posle poraza, a znamo da igramo sa protivnikom koji je prvi u ligi. Ne razmišljamo da treba da igramo sa Panatinaikosom… Energija je drugačija ovde i tamo. Nismo na baterije, nismo na struju, negde utrošak postoji. Neki protivnik te istroši više, a neki manje. Mi smo pokušali da odigramo odgovorno. To što je bilo 15 ili 20 razlike protiv Mege samo znači da smo bili skoncentrisani. Moramo da budemo racionalni u razmišljanjima - nastavio je Šakota svoje izlaganje.

RepublikaFoto: Starsport

O tome kada bi Branko Lazić mogao na teren, Šakota kaže da se on još uvek oporavlja i da nije bilo odgovorno staviti ga da se troši večeras protiv Efesa gde bi morao da juri lidere njihovog tima.

- On se ne oseća još uvek spremno. Staviti Lazića na teren u ovakvoj utakmici nije bilo racionalno, nismo morali po svaku cenu da ga istrošimo. Nadam se da će se osećati bolje, pre dve nedelje se razboleo, pred utakmicu sa Asvelom. Sad imamo Dobrića koji je u minutaži u kojoj nikada nije bio, Davidovac je rekonvalescent. Prema tome, videli smo klasu jedne prave ekipe, iako smo mogli bolje i morali da se suprotstavimo čvršće. Rezultat bi možda bio isti, ali utisak ne - iskren je iskusni stručnjak.

RepublikaFoto: Starsport
Branko Lazić i Dragan Šakota

Što se tiče novih nastupa Stratosa Perperoglua, trener Zvezde kaže da će ga postepeno uigravati kroz treninge i da se nada da će biti spreman za Kup Radivoja Koraća.

- Prošla su tri meseca od operacije. Sada se vratio, počeo je da trenira pre tri nedelje sa loptom. To je premalo vremena, a kada pomisliš da imaš još 55 utakmica, nismo hvatali neki zalet. Bolje je da radi to na treningu, da igra neke slabije utakmice, pa da do Kupa da nađe ritam - zaključuje Dragan Šakota.

RepublikaFoto: Starsport
Stratos Perperoglu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading