Zvezda za spas, Partizan za slavu!

Autor:

Sport

03.02.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bitka na biti il' ne biti, borba za spas, ali i prestiž, odigraće se večeras (18.00, Arena sport 1) u košarkaškom dvoboju Crvene zvezde i Partizana. Crveno-beli pred isključivo svojom publikom u Pioniru imaju imperativ pobede nad večitim rivalom kako bi mu se osvetili za poraz jesenas (75:72), ali što je još bitnije, da zadrže priključak za mesto koje vodi u plej-of ABA lige posle 18. kola.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa prethodnog večitog derbija

Međutim, to što su ih kladionice stavile u povlašćeni položaj ne zavarava trenera crveno-belih Dragana Šakotu. On je svestan da će rival biti rasterećeniji.

- Moramo da budemo od starta borbeni i pametni. Nadam se da smo svesni značaja meča i da ćemo biti ratnički raspoloženi. Očekujem dvoranu ispunjenu do poslednjeg mesta, trebaće nam ta energija sa tribina - jasan je Šakota.

S druge strane, na izabranicima Andree Trinkijerija je da u paklenoj gostujućoj atmosferi, a na krilima dobrih igara u Evrokupu, dokažu svima da su nezasluženo u podređenom položaju. Jedan od momaka koji je željan dokazivanja je i Uroš Trifunović (19), kojem će ovo biti prvi večiti derbi. Zanimljivo, kako najavljuje za Srpski telegraf, najbolji savet potražiće od velikog zvezdaša - slavnog oca Aleksandra, koji je u po dva navrata bio i igrač i trener crveno-belih.

- Tata se oporavlja od moždanog udara, ali pitaću ga za savet kako je to igrati derbi. Igrao je u Zvezdi, ali verujem da će navijati za mene. Puno mi znače i kritike iskusnih saigrača poput Novice Veličkovića, koji je davno bio u ovakvoj situaciji. Ja ću, kao i svi moji saigrači, dati sve od sebe da pobedimo - istakao je Trifunović.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading