Pao će pasti kao Partizan!

Autor: Todor Petković

Sport

05.02.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle fantastične pobede nad Partizanom (92:86) u derbiju 18. kola ABA lige košarkaši Crvene zvezde već se okreću današnjoj utakmici u Evroligi protiv Panatinaikosa (19.00, Sport klub 1). Poslednja četiri meča crveno-beli ne znaju za pobedu u najjačem evropskom takmičenju, pa im samo pobeda garantuje da bi mogli da se nadaju mestu u top osam.

RepublikaFoto: Starsport
Marko Jagodić Kuridža i Dragan Šakota

Trener tima sa Malog kalemegdana Dragan Šakota iskusno prebacuje lopticu na stranu grčke ekipe dozvoljavajući im ulogu favorita, uz ogradu da od svoje ekipe očekuje da ponovi izdanje iz večitog derbija.

- Već smo rekli da su nam utakmice, i to evroligaške, u vrlo zgusnutom kalendaru, ali smo prethodnih dana dali veliki značaj derbiju, koji je takmičarski imao prioritet i bio vrlo važan za nas. Veliki respekt ekipi Panatinaikosa, odličan je to tim, u ulozi su favorita i sa vrhunskim trenerom na klupi. Panatinaikos u svom sastavu ima klasne igrače, uostalom, taj tim je pravljen da napravi rezultat, da stigne daleko u Evroligi. Sa druge strane, mi hoćemo da odigramo lepu utakmicu, svakako borbeniju od prvog poluvremena sa Efesom, i na nivou onoga što smo igrali u drugom delu te utakmice - istakao je Šakota.

Na dvoboj protiv šampiona Grčke osvrnuo se i Marko Jagodić Kuridža, koji poziva na borbeno izdanje protiv ekipe Rika Pitina.

- Nemamo puno vremena da se spremimo za meč sa Panatinaikosom, izvanrednim timom koji ima velike ambicije u Evroligi. Recept je jednostavan, moramo da odigramo borbeno, čvrsto i sa puno energije, kao što smo odigrali drugo poluvreme sa Efesom i derbi sa Partizanom. Neće biti lako, imaju puno kvalitetnih igrača, odličnog trenera - rekao je Kuridža.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading