"Delije" Đenki plaćaju kazne za parkiranje!

Autor:

Sport

07.02.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerikanac Čarls Dženkins (30) definitivno je omiljeni košarkaš navijača Crvene zvezde bez obzira na to u kakvoj se formi nalazi. Zbog sjajne defanzive u velikom preokretu i trijumfu crveno-belih nad Panatinaikosom (78:73) u 23. kolu Evrolige "Delije" su odlučile da se oduže svom ljubimcu.

RepublikaFoto: Starsport
Čarls Dženkins

Tako je jedan navijač na Tviteru ponudio popularnom Đenki da mu plati kaznu za parkiranje, na šta je iskusni bek pristao.

- Brate, mogu li da ti platim kaznu - pitao je jedan navijač Zvezde, a usledio je odgovor na srpskom.

- Može, brate moj - poručio je Dženkins.

RepublikaFoto: instagram.com/thejenkinsguy22

Nije se Đenka istakao protiv Grka. Postigao je svega dva poena. Heroji su bili Kevin Panter sa 24 poena i maestralni Stratos Perperoglu sa 12. Međutim, Dženkinsu se pamte stare zasluge, pogotovo u duelima sa večitim rivalom Partizanom. A navijači i košarkaši kluba sa Malog Kalemegdana već mogu da zaborave na duel protiv atinskih "zelenih" pošto izabranike Dragana Šakote već večeras (18.00, Sport klub 1) očekuje meč protiv Himkija.

Zvezda je Ruse savladala sa (90:78) u Pioniru, pa ima čemu da se nada na gostovanju u Podmoskovlju.

- Još nismo spremali Himki, ali treba da odemo tamo i odigramo jednu utakmicu gde ćemo da se mnogo potrošimo fizički, gde moramo da odigramo sa mnogo fajta i da ostanemo što duže u meču. I na kraju da probamo da iskoristimo to i da pobedimo. Himki je vrhunska ekipa imaju odličan roster, ali idemo tamo da odigramo koncentrisano - kaže krilni centar Zvezde Marko Jagodić Kuridža.

RepublikaFoto: Starsport

Cilj crveno-belih je da se, uprkos teškom rasporedu, domognu mesta koje vodi u top 8.

- Ja se uvek takmičim i nadam se da možemo do top 8. Jedan brejk protiv neke jake ekipe mogao bi da nas vrati u igru. Teško je, igramo mnogo utakmica, nadaćemo se nekom dobrom danu i da vratimo to što smo izgubili protiv nekih timova koje je trebalo da pobedimo.

Zvezda tužila ABA ligu

Šampion Srbije Crvena zvezda tužio je ABA ligu pred Trgovačkim sudom u Zagrebu i traži da se ponište sve odluke regionalnog takmičenja donete od 1. jula 2019. naovamo. Razlog je činjenica da u Skupštini ABA lige pravo glasa imaju klubovi koji su poslednji put učestvovali u sezoni 2015/16, pa je stoga nerealno da donose odluke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading