Milova mezimica drhti od "Arene"!

Autor:

Sport

08.02.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strah od "Grobara" u grotlu Štark arene uvukao se Crnogorcima u kosti! Košarkaši Partizana ugostiće u nedelju Budućnost (18.00, Arena sport 1) u derbiju 19. kola ABA lige u verovatno duelu iz kojeg pobeda donosi prvo mesto pred plej-of. Kada su videli koliko crno-beli imaju moćan tim koji dominira u Evrokupu, u Podgorici su pribegli već oprobanom scenariju da izmeštanjem fokusa sa terena i prljavim igrama probaju da se izvuku.

RepublikaFoto: ABA liga/ Photo: Buducnost VOLI
Budućnost - Partizan

PRITISAK NA SUDIJE

Iz kluba koji je bez skrivanja državni projekat antisrpskog režima Mila Đukanovića, a o čemu je Srpski telegraf već pisao, stigao je zahtev da im se preko kontakta sa srpskom policijom garantuje bezbednost, te da im se obezbede uslovi za sportsko nadmetanje. Iz Budućnosti tvrde da to nisu imali prethodnih godina u Beogradu. Tražili su čak i sastanak sa sudijskim timom kako bi izvršili pritisak, a navodno u želji da imaju fer uslove.

U Budućnosti zaboravljaju da je upravo njihova Morača neprijateljski ambijent za srpske klubove. Koliko u novembru, priredili su pakao Partizanu i na kraju pobedili samo zahvaljujući spornim sudijskim odlukama (65:60). Međutim, takvu mržnju nikada u Beogradu nisu doživeli ni od "Grobara", a ni od "Delija". Čak ni u prošlogodišnjoj finalnoj seriji sa Crvenom zvezdom posle gađanja košarkaša regionalnog šampiona šrafovima, pljuvanja i vređanja na parketu.

PADA REKORD

Jedino zbog čega Crnogorci moraju da strahuju je zaglušujući ambijent krcate Arene. Prema prognozama, naša najveća dvorana biće rasprodata, pa neće biti iznenađenje ako padne rekord po poseti u ABA ligi. On trenutno iznosi 16.200 gledalaca u finalu Jadrana 2010, kada je Dušan Kecman trojkom ućutkao navijače Cibone u Zagrebu. Međutim, Štark arena može da primi više od 18.000 navijača, pa je sva prilika da će tribine grmeti kao u Pioniru.

Novica: Arena nam je mala!

Svesni su važnosti nedeljnog duela i košarkaši Partizana. Zbog toga ne čudi da je Budućnost postala glavna misao Novice Veličkovića odmah posle pobede nad Virtusom u Bolonji u Evrokupu u sredu.

- Pred nama je jako važna utakmica koju moramo da dobijemo. Budućnost ima isti broj pobeda i poraza kao i mi. Moramo spremni da uđemo u taj duel i izborimo prvo mesto. Zato bih voleo da Arena bude mala za sve koji žele da dođu - jasan je kapiten crno-belih.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading