Budućnost pala u rekordno popunjenoj Areni: Partizan srušio Podgoričane za prvo mesto ABA lige, magična partija Jaramaza!

Autor:

Sport

09.02.2020

16:32 >> 18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana savladali su Budućnost u utakmici 19. kola regionalne ABA lige.

RepublikaFoto: Starsport
Ognjen Jaramaz

Crno-beli su slavili posle velike borbe sa 87:82 i tako stigli do možda i najvažnije pobede u borbi za prvo mesto u regularnom delu ABA lige.

Utakmica je kako to obično i biva u slučaju Partizana ove sezone, počela nekako mirnije i bez previše poena, da bismo potom videli rafalnu paljbu i nekoliko trojki na obe strane za 8:8.

Budućnost potom pravi novu seriju, a prekida je Rade Zagorac trojkom sa 45 stepeni za 19:21, pa su gostujući igrači prvu četvrtinu okončali sa 4 poena prednosti.

Oni su nastavili u istom ritmu i za svega četiri minuta stigli do dvocifrene prednosti, kada su Šehović i Ivanović pogodili neke šuteve van linije 6.75.

Prvo je Kori Volden imao 2+1 situaciju, da bi Markus Pejdž pogodio svoju treću trojku kojom se Partizan poptuno vratio u život, a "Arena" zapalila.

RepublikaFoto: Starsport

Podigli su crno-beli i nivo igre u odbrani, pa je stigla nova rampa Vila Mozlija koji je vrlo atraktivno "smečovao" Džastina Kobsa, ali je Budućnost ponovo zaigrala bolje i posle poena upravo Kobsa stigla do 41:36.

Verovali ili ne, ali je Partizan u poslednja 4 minuta prvog poluvremena imao seriju 21:7 i na "veliki odmor" otišao sa prednošću od 2 poena, 47:45.

Sjajna je bila treća deonica u kojoj je bilo samo osam ličnih grešaka, po četiri na obe strane, a Partizan je uspeo da deonicu dobije sa 2 poena.

RepublikaFoto: Starsport
Tekst potpisa

Džastin Kobs je sjajnom rampom otvorio drugo poluvreme, da bi potom Šehović i Veličković razmenili trojke, a uskoro istu stvar su uradili Nikolić i Pejdž, i to Nikolić uz zvuk sirene, a Pejdž sa nekih 9 metara.

Budućnost je ponovo povela, ali je Partizan odličnom odbranom i preciznim šutem uspeo ponovo da dođe do prednosti i da sa 68:64 uđe u poslednji desetominutni period.

Markus Pejdž je ukrao loptu i u kontri lako poentirao odmah na startu poslednjeg desetominutnog perioda, na šta se nadovezao Suad Šehović prvo nesrpotskim faulom, a onda i svojom sedmom trojkom.

Konstantno se Budućnost primicala, najčešće trojkama, a Partizan je uspevao da se nekim mini serijama vrati u vođstvo i uz rekordnu posetu u Areni održava prednost i drži goste na bezbednoj distanci.

RepublikaFoto: Starsport

Krenuo je na šut Džastin Kobs, izleteo je Volden na njega i izblokirao ga, a Partizan je imao novi napad koji nije iskoristio, da bi Rade Zagorac napravio 4. faul nad Šonom Kilpatrikom, koji je sa linije penala bio polovičan.

Ponovo su Volden i Mozli zapalili Arenu ali up zakucavanjem i tada je bilo prilično jasno da je Partizan pobedio Budućnost sa 87:82 i da su trenutno prvoplasirana ekipa regionalne ABA lige sa skorom 15 pobeda i 4 poraza.

Sa 20 poena je najefikasniji bio Markus Pejdž, a ispratili su ga sjajni Ognjen Jaramaz sa poenom manje uz 5 skokova i 3 asistencije, dok su Veličković i Volden imali po 12.

Na drugoj strani, 21 poen imao je Šehović, Nikolić 18, Kobs 13, a Martin 10 postignutih poena.

Tok meča mogli ste uživo da pratite na našem portalu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

PARTIZAN - BUDUĆNOST 87:82

IV ČETVRTINA

10. minut - Jaramaz skače u napadu  i poentira. Zakucavanje Martina. Fauliran Volden, 2/2 sa penala. Martin zakucava, tajm-aut Trinkijeri. Očajan napad Partizana, ali i pobeda rezultatom 87:82.

9. minut - NBA šou Voldena i Mozlija, tajm-aut Mijović. Greši Kilpatrik! Krade Jarazam loptu. Faul u napadu sviran Mozliju. Trojka Nikolića. Neverovatno. 83:78.

8. minut - Nikolić sad ne pogađa za tri, ali Kobs fauliran u skoku. Blokada Voldena! Jaramaz sad nije mogao da pogodi. Četvrti faul Zagorca, Kilpatrik 1/2. 81:75.

7. minut - Odbranio se Partizan nekako. Jaramaaaaaz za tri! 81:74.

6. minut - Dobra finta i poeni Pejdža, tajm-aut Budućnost. Martin pogađa uz faul Voldena. Dodatni penal ne. Sjajni Jaramaz još jednom do koša. 78:74.

5. minut - Trojka Nikolića, neverovatno. Sjajno  kucanje Mozlija posle pasa Voldena. Nikolić sad ne pogađa sa poludistance. 74:72.

4. minut - Ostao je sam Mejers, ali promašio zicer. Četvrti faul Šehovića.Sad ne pogađa Jaramaz. Sramotna odluka sudija, umesto faula u napadu, lična dosuđena Jaramazu. 72:69.

3. minut - Ni Novica ne ubacuje za tri. Neverovatno. Kobs do Mejersa, osmi poen Letonca. Jaramaz precizan sa poludistance. 72:69.

2. minut - Koraci Tomasa. Janković se iskupio za grešku ukradenom loptom. Ne pogađa Pejdž. Kobs neprecizan, skok  Tomasa. Ni Zagorac ni Pejdž ne pogađaju za tri. 70:67.

1. minut - Janković je iznudio nespotrsku ličnu grešku Šehovića. Centar crno-belih bez greške sa linije penala. Tomas nije pogodio otvorenu trojku. Janković je zasrljao, a Šehović kaznio trojkom. 70:67.

III ČETVRTINA

10. minut - Poentira Pejdž u kontri posle promašaja Popovića za dva. Kobs ne pogađa za tri. Sjajna finta Jaramaza, faul Martina. Ognjen 2/2 sa slobodnog bacanja. Kobs nije hteo da šutira sa celog terena. Partizan posle 30 minuta vodi sa 68:64.

9. minut - Ovog puta neprecizan kapiten srpskog velikana. Trojka Kobsa preko Veličkovića, tajm-aut Trinkijeri. Pejdž neprecizan za tri. 64:64.

8. minut - Još jedna trojka neverovatnog Šehovića. Sjajna finta i poeni u svom stilu Veličkovića. Kobs prolazi Voldena i polaže loptu u koš. 64:61.

7. minut - Magični Markus Pejdž ubacuje svoju 5. trojku. Blokira Pejdž Ivanovića. Zagorac lepo pronalazi Voldena, ovaj poentira uz faul. Ne pogađa dodatni penal Amerikanac. 62:56.

6. minut - Greši u koracima Nikolić, 11 izgubljena lopta. Velićković ne pogađa novu trojku. Nikolić pogađa trojku uz zvuk sirene, opet je ostao sam kao duh 57:56.

5. minut - Sjajnu odbranu je odigrao Jaramaz i pogodio u kontri. Greši Budućnost, tačnije Popović loše dodaje do Šehovića. Deseta izgubljena lopta gostiju iz Crne Gore. Preinačena je trojka Popovića u dvojku, pošto je nagazio liniju. Trojka Veličkovića! Tajm-aut Budućnos. 57:53.

4. minut - Ne pogađa Veličković. Peta trojka Šehovića, sad je ostao sam. Jaramaz ne uspeva da uzvrati. 52:54.

3. minut - Još jedna dobra odbrana Partizana, spetljao se Kilpatrik. Treća lična za Kobsa. Jaramaz fauliran pri šutu za tri. Pogodio je sva tri Jaramaz. Trojkom uzvraća Popović. 52:51.

2. minut - Trojka Kobsa, a onda poeni Jankovića. Dobro se odbranio Partizan, al je Tomas u napadu napravio faul. 49:48.

1. minut - Sjajno je loptu ukrao olden, ali je dobio rampu od Kobsa. Dobra odbrana Partizana, Šehović ovog puta nije pogodio iz nemoguće pozicije. Ne pogađa ni Zagorac. 45:47.

II ČETVRTINA

10. minut - Nova blokada Mozlija, Volden ne pogađa za tri. Još jedna diskutabilna odluka sudija, Kobs ide na liniju penala. Kobs 2/2. Tomas konačno pogađa iz igre i to uz faul! Četvrta lična Alekse Ilića, Tomas daje i dodatno. Nije ubacio Martin za tri, Partizan vodi posle prvih 20 minuta sa 47:45.

9. minut - Nova trojka Markusa Pejdža. Sjajan u odbrani Mozli. Novi tajm-aut Budućnost. Tomas 2/2 sa linije penala. Sjajno je odigrao odbranu Mozli i ukrao loptu, a onda skandalozna odluka sudija i sviran faul Tomasu. Hasan Martin 2/2. Fantastični Jaramaz pogađa uz faul, ubacuje i dodatno bacanje. 44:43.

8. minut - Ponovo Veličković ide na liniju penala, i ponovo polovičan. Preterao je sada Šehović i promašio za tri. Na drugoj strani Veličković još jednom fauliran, ovog puta konačno ubacuje oba penala. Serija Partizana od 10:0. Koš uz faul Džastina Kobsa, pogađa i dodatno Amerikanac iz redova Podgoričana. 36:41.

7. minut - Džinovski skok Mozlija u napadu i trojka Pejdža, Budućnost mora da reaguje tajm-autom. Sjajno je sačuvao Novica Veličković, a onda i iznudio njegov faul. Kapiten Partizana 1/2 sa linije penala. Šta radi Mozli, nova monstruozna blokada. 33:38.

6. minut - Još jedna greška Partizana u napadu. Budućnost ne staje, šesti poen Mejersa. Kori Volden prekida seriju rivala košem uz faul. Pogađa i dodatni penal. Rampa Mozlija nad Ivanovićem. 29:38.

5. minut - Ilić blokira Novicu. Neverovatno, odbila se lopta Ivanoviću, koji pogađa sedmu trojku za Budučnost, tajm-aut Trinkijeri. 26:36.

4. minut - Dobra odbrana Partizana, ali neverovatna trojka Šehovića. Savršena akcija i poeni za Zagorca. Janković je sjajno ukrao loptu, ali nije uspeo da pogodi u kontri. Šehović to kažnjava novom trojkom. 26:33.

3. minut - Indisponirani Tomas ponovo neprecizan, novi poeni Mejersa. Ovog puta Pejdž ubacuje trojku. 24:27.

2. minut - Promašio je Volden polaganje u kontri. Nekontrolisan šut Tomasa. Ivanović ne pogađa sa velike udaljenosti. Još jedan promašaj Pejdža. Mejers kažnjava Mekadua. 21:25.

1. minut - Odlična odbrana Mekadua, a onda i zakucavanje na pas Voldena. Greši Nikolić u prodoru. 21:23.

I ČETVRTINA

10. minut - Kilpatrik faulira Pejdža, ovaj polovičan. Potpuno je sam ostao Nikolić i kaznio loše postavljanje crno-belih. Uzvraća Zagorac istom merom. Glup faul Birčevića pred kraj prvog perioda, Ivanović 2/2. Nije uspeo Pejdž sa preko pola terena, Budućnost posle prvih 10 minuta vodi protiv Partizana sa 23:19.

9. minut - Loš napad Partizana i pokušaj Birčevića iz teške pozicije. Sada dobra odbrana Partizana i poeni za Zagorca u kontri. Nikolić neprecizan ovog puta. 15:18.

8. minut - Ivanović se upisuje u listu strelaca, Pejdž ne pogađa novu trojku. Druga trojka Šehovića, ovog puta sa sedam metara, tajm-aut Trinkijeri. 13:18.

7. minut - Novi poeni Korija Voldena. Faul u napadu Kobsa. Jaramaz nije pogodio za tri, ali je Pejdž to uradio posle ofanzivnog skoka Mozlija. 13:13.

6. minut - Druga blokada Martina sada nad Veličkovićem. Spetljao se Novica i faulirao Nikolića, koji je pogodio, pa će imat dodatno slobodno bacanje. Pogađa i penal Nikolić. Spetljao se Birčević, ali je onda blokirao Martina, ipak Kilpatrik ispravlja to i poentira. 8:13.

5. minut - Kilpatrik neprecizan. Novica promašuje novu trojku. Martin postiže prve poene. Greše crno-beeli, a onda brutalna rampa Tomasa. 8:8.

4. minut - Još jedna izgubljena lopta gostiju, dobra odbrana Partizana ponovo. Volden ne ubacuje novu trojku, a onda promašuje i Jaramaz. 8:6.

3. minut - Sada dobra odbrana Partizana. Martin blokira Jankovića. Kobs ne pogađa za dva. Sjajni Volden pogađa novu trojku za crno-bele. 8:6

2. minut - Sad i pogađa Šehović za tri. Sada i prva trojka Partizana, Veličković je ovog puta pronašao put do koša. 5:6.

1. minut - Krenula je utakmica promašajem Veličkovića za tri. Al, na drugoj strani za tri pogađa Nikolić. Prve poene za Partizan postiže Janković. 2:3.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading