Trener Radničkog: Nismo se obrukali, borili smo se do samog kraja

Autor:

Sport

13.02.2020

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

BKK Radnički je deklasiran u meču sa KK Crvenom zvezdom ali izjava trenera Vučkovića je optimistična.

RepublikaFoto: Starsport
Goran Vučković

Trener BKK Radničkog, Goran Vučković, izrazio je zadovoljstvo sa onim što je video u utakmici koja je završena trijumfom crveno-belih rezultatom 107:67.

 - Hteo bih prvo da čestitam svojim igračima, da se zahvalim što su celom klubu ukazali čast da budemo deo ovog turnira i ovakve utakmice. Prošli smo kroz kvalifikacioni deo, prošli ekipe koje su "iznad" nas. Čestitao bih Crvenoj zvezdi na pobedi i želim im da ostvare sve svoje ciljeve koje su postavili pred sobom. Što se same utakmice tiče, utisak je taj da proste stvari prave tih 40 razlike. Mogu fizički da igraju dosta duže od nas. Napravili smo čak devet faulova u prvoj četvrtini, igrali smo agresivno, vodili smo sa 12 razlike. Nismo uspeli da igramo u istom intenzitetu i mislim da je takav stil igre rešio. Nismo se obrukali, borili smo se do samog kraja utakmice - rekao je

Da li će ovaj meč značiti Radničkom za nastavak sezone u drugoj ligi?

 
- Iskreno mislim da će dosta značiti. Nastavljamo sledeće srede takmičenje u prvenstvu. Značilo je i u prirpemi utakmice, to nam je podiglo treninge, jer smo već mesec i po dana spremali. Nije nas ovaj poraz pokolebao, tako da mislim da će čitav ovaj utisak da nas ponese i da ćemo da pobedimo sve do kraja - rekao je Vučković.

Trener Radničkog ima samo 26 godina, kakav je bio osećaj igrati protiv Zvezde koju predvodi Dragan Šakota?
 
- Kada smo razgovarali posle žreba, razmenili smo tri rečenice. On je došao do zaključka da se ja nisam rodio kada je on osvojio Kup Radivoja Koraća. Tako da je meni bila čast da budem na drugoj strani, mislim da smo odigrali borbenu utakmicu. Ovo je velika čast i podstrek za dalji rad - izjavi oje Vučković.

Igrač, Petar Perović, istakao je zadovoljstvo uprkos porazu.

- Jedno lepo iskustvo za nas. Mislim da je svaki igrač uživao u ovoj utakmici. Tri godine smo igrali u drugoj ligi i mislim da nikome nije palo na pamet da ćemo igrati sa Zvezdom. Dva igrača su dobila po prvi put šansu da igraju sa igračima koji igraju Evroligu. Čestitke Zvezdi na pobedi, a mi se vraćamo drugoj ligi, pa da pokušamo da se približimo prvom rangu - izjavio je Perović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading