Kokoškov konačno progovorio o Majku Melounu i razrešio sve dileme!

Autor:

Sport

17.02.2020

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši savez Srbije je sredinom januara objavio da će se trener Denvera Majk Meloun priključiti "orlovima" na Olimpijskom kvalifikacionom turniru koji će u junu biti održan u Beogradu, ali je ubrzo iz Kolorada stigao demant.

RepublikaFoto: Starsport
Igor Kokoškov

Dolazak Melouna i dalje je aktuelan...

- Drago mi je da ste postavili to pitanje. Sa naše strane, kao KSS, uradili smo sve da budemo profesionalni i transparentni, da mu damo dobrodošlicu. Po imenovanju sam dobio čestitku i predlog da mi se priključi, rekli smo može, on je tražio vreme i dozvolu svog tima. Bili smo vrlo odgovorni, ta dobrodošlica i dalje stoji. On je eminentan trener i videćemo hoće li biti tu, ali u svakom slučaju reprezentacija se gradi oko igrača, igrači su glavni, a ne Kokoškov ili Meloun - rekao je selektor Srbije u ponedeljak na okupljanju reprezentacije pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021.

Strateg Nagetsa je, podsetimo, novinarima u Denveru rekao da informacija o njegovom angažmanu u selekciji Srbije nije tačna, a nekoliko dana kasnije precizirao je da je u pregovorima sa Kokoškovim i rukovodstvom KSS.

- Pregovori teku odlično, ali ništa još nije zvanično. To je svakako nešto što me veoma interesuje - rekao je tada Meloun.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Majk Meloun, trener Denver Nagetsa

Četrdesetosmogodišnji Amerikanac je od 2015. na klupi Denvera, a prethodno je prvi trener bio u Sakramentu u sezonu 2013/14. Kao asistent radio je u Njujorku, Klivlendu, Nju Orleansu i Golden Stejtu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Selekcija Srbije kvalifikacije počinje 20. februara gostovanjem u Finskoj, a tri dana kasnije dočekuje Gruziju u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading