Popović obožava srpskog asa: Ne može biti veći profesionalac i bolji saigrač od njega!

Autor:

Sport

28.02.2020

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni trener Greg Popović pričao je o srpskom asu Bobanu Marjanoviću, njegovom dolasku u San Antonio koji je napustio posle godinu dana. "Pop" je otkrio jedan detalj iz Bobijeve karijere koji ga je kupio za sva vremena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Greg Popovič

Marjanović je u leto 2015. godine potpisao jednogodišnji ugovor sa Sparsima vredan 1.200.000 dolara i posle privikavanja u Razvojnoj ligi je dobio šansu u kod Grega Popovića.

Beležio je desetak minuta na parketu  i 5,5 poena u proseku. Ali, saradnja nije potrajala, završena je posle samo godinu dana.

Detroit Pistonsi su ponudili Marjanoviću trogodišnji ugovor vredan 21.000.000 dolara. San Antonio nije mogao da izjednači ponudu i morao je da pusti srpskog košarkaša.

- Išli smo u Evropu po njega i on je osećao neku vrstu lojalnosti prema nama. Nekako smo mu objasnili da lojalnost ne treba da ide toliko daleko i da pre svega treba da razmišlja o svojoj porodici. Ljudi uvek treba prave izbore vodeći računa prevashodno o porodici - otkrio je Greg Popović za američke medije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boban Marjanović

Ali, Bobi nije hteo da ide. Popović kaže da je Marjanović bio odlučan u nameri da ostane u San Antoniju za manje para, ali da su ga on i agent nagovorili da prihvati ponudu.


- On je inteligentna osoba, nije idiot. Ali i agent je morao da priča sa njim. Ne sećam se sada da li ga je još neko tada nagovarao da prihvati ponudu... Ali brzo se razumeo i shvatio da je to logičan potez za njega. Nekada radimo neke stvari zato što mislimo da je to najbolje za nekog drugog. A kada možeš da uradiš nešto što je dobro i za tim, i za igrača, onda još bolje.

Popović je nastavio da hvali Bobijeve ljudske i sportske kvalitete.

- On je jedan od najboljih momaka koje sam upoznao u karijeri. Jedinstven tip. Pažljiv, prijatan i uvek dobro raspoložen. Mnogo je bolji igrač nego što vi svi mislite! Ne može biti veći profesionalac i bolji saigrač od njega. Uvek ćemo biti tu za njega, a verujem da sada i u Mavsima tako razmišljaju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading