Crveno-beli bez muke savladali Zmajčeke: Zvezda srušila Olimpiju i stigla na korak od plasmana u plej-of!

Autor:

Sport

01.03.2020

19:37 >> 21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Cedevita Olimpiju u 20. kolu ABA lige.

RepublikaFoto: Starsport
Marko Jagodić-Kuridža

Regionalni šampion odigrao je meč na visokom nivou i savladao direktnog rivala u borbi za plej-of rezultatom 88:73.

Sjajnom igrom su crveno-beli uspeli da "pregaze" gosta iz Ljubljane i da se tom ubedljivom pobedom plasiraju na završnicu regionalnog takmičenja.

Utakmica je otvorena serijom 8:0 u korist Zvezde, na šta je Jurica Golemac zatražio tajm aut, koji mu, ruku na srce, i nije previše pomogao pošto je prednost domaće ekipe nastavila da raste iz napada u napad.

Posle odlične role Kuridže i Lazića, Zvezda je povela sa 21:7, da bi druga četvrtina počela sa 32:11 u korist izabranika Dragana Šakote.

Cedevita je potom počela da se budi, Hopkins je pogodio neke teške šuteve, pridružio se i Cirbes, a onda je trojku ubacio i Stratos Perperoglu. Možda i najlepši potez prvog poluvremena je zakucavanje Gista posle ali-up dodavanja Kejlina Lukasa.

U drugom poluvremenu je Zvezda zaigrala isto, ali je onda Cedevita Olimpija uspela da podigne nivo svoje igre, da se rezultatski priključi zahvaljujući dobrom šutu za tri poena, a Lorenco Braun je pred kraj deonice imao još jedno atraktivno zakucavanje.

U poslednjem kvartalu smo videli goste da se uspešno vraćaju u meč. Posed za posedom i razlika je bila jednocifrena, najviše zahvaljujući Artisu koji je imao fantastičnu sekvencu.

Ipak, bilo je potreno malo više od toga kako bi se regionalni šampion uzdrmao, pa su crveno-beli slavili rezultatom 88:73 u utakmici 20. kola ABA lige.

Sjajna partija koju je pružio Marko Jagodić Kuridža nije prošla neopaženo, pošto je imao 18 poena uz samo 2 promašaja iz igre, Beron i Panter su imali po 14, a Lorenco Braun 9.

Na drugoj strani, Majkl Hopkins ubacio je 18 poena, Blažič 13, a po 10 postigli su Artis i Krušlin.

Tok meča mogli ste uživo da pratite na našem sajtu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

CRVENA ZVEZDA - CEDEVITA OLIMPIJA 88:73

IV ČETVRTINA

10. minut - Braun asistira, Panter zakucava, još jedan tajm-aut Golemca. Novi pogodak Blažiča. Neverovatna trojka Berona iz driblinga. Nova dva penala za Blažiča. Pogađa oba. Panter siguran oba puta sa linije penala. Miler Mekintajer promašuje ceo koš pri šutu za tri. Uhvatio je loptu Lazić. Pobeda Zvezde sa 88:73.

9. minut - Trojka Lazića nadomak isteka vremena, tajm-aut Golemac. Artis ne pogađa za dva. Zvezda blizu pobede. Greši Braun, dva slobodna za Krušlina. Oba pogađa. Panter dva puta siguran sa linije penala. Nova greška Artisa. 81:69.

8. minut - Štimac prekida seriju Olimpije posle lob-pasa Lorenca Brauna. Fintirao je Hopkins Brauna i pogodio za dva. Blažič seče Braunov pas, ali se iskupio u odbrani i ukrao loptu Mekintajeru Mileru. 76:67.

7. minut - Sjajni Braun iz teške pozicije pogađa od tablu, ima devet poena. Duga trojka Dominika Artissa posle pasa Milera Mekintajera. Greši Braun, još jedna trojka Artisa. Olimpija posle prve četvrtine na jednocifrenom zaostatku. Tajm-aut Šakota. 74:65.

6. minut - Artis šalje Lukasa na liniju penala. Pogađa oba Lukas, to su njegovi prvi poeni u dresu Zvezde u ABA ligi. Stipanović fauliran od Štimca, i on će na liniju penala. Dva teška promašaja Bosanca. Korake pravi Jagodić-Kuridža. Blažič ima dva slobodna bacanja, Perperoglu ga je faulirao. Polovičan Slovenac i bivši košarkaš Zvezde. 72:59.

5. minut - Krušlin ne pogađa za tri, a ni Perperoglu ne uspeva da ubaci trojku. Rampa Štimca nad Murićem. Gubi loptu Lukas, fauliran u kontri Hopkins od strane Jagodić-Kuridže. Hopkins polovičan. 70:58.

4. minut - Trojku ne pogađa Panter. Murić neprecizan za tri iz neizgrađene pozicije. Štimac dva puta ne pogađa u napadu jednom. 70:57.

3. minut - Blažič je propustio priliku da dodatno približi Olimpiju, to kažnjava Panter dvojkom. Opet neprecizan Blažič. Panter ide na liniju penala posle faula Cirbesa. Lukas menja Brauna, a Panter pogađa bez greške sa slobodnog bacanja. Lepo se snašao i pogodio Artis. 70:57.

RepublikaFoto: Starsport

2. minut - Hopkins dobar u skoku posle Braunovog promašaja za tri. Sada flouterom pogađa Hopkins i tera Šakotu da traži tajm-aut. Neuspešan napad Zvezde, pa 2/2 Hopkinsa sa linije penala.  

1. minut - Lep pogodak Gista sa poludistance. Trojka usamljenog Blažiča. 66:51.

III ČETVRTINA

10. minut - Nije pogodio Gist. Hopkins 2/2 sa linije penala. Nije ni obruč pogodio Perperoglu iz teške pozicije, kraj treće četvrtine, Zvezda vodi sa 64:48.

9. minut - Loš napad Zvezde. Težak pokušaj, još teži promašaj Artisa. Faul Cirbesa, na liniju penala ide Odžo Majkl. Pogađa 1/2. Ne uspevaju Blažič i Cirbes, dobra odbrana Zvezde. 64:46.

8. minut - Lep pogodak Cirbesa jednom rukom. Odličan pas Gista, još bolje zakucavanje Brauna sa dve ruke. Tajm-aut besnog Jurice Golemca. Hopkinsu izlazi lopta iz obruča. 63:46.

7. minut - Krušlin fauliran pri šutu za tri. Pogađa 2/3. Trojka Berona u njegovom stilu, Cirbes je kasnio. 61:44.

6. minut - Kuridža sada prvi put promašuje i za tri poena. Nema trojka Jake Blažiča. Lazić isto ne pogađa sa svoje pozicije iz ugla za tri. 58:42.

5. minut - Nekoliko promašaja prekida Krušlin trojkom. Magični Kuridža asistira Beronu, koji stiže do prvih poena posle samog početka. Stipanović još jednom ispravlja Mekintajera, Zvezda se jedino muči sa skokom u odbrani. 58:42.

4. minut - I to se dogodilo, promašaj Kuridže. Na drugoj strani brzonogi Meikntajer pogađa koš. Težak šut pogađa Štimac. 56:37.

3. minut - Spetljao se Lazić i dobio blokadu od Hopkinsa. Krušlin neprecizan za dva. Jagodić-Kuridža pogađa još jednom, ovog puta za dva. Trojka Hopkinsa. 54:35.

2. minut - Raspada se po svim šavovima tim iz Ljubljane, Braun se prošetao do koša i pogodio uz faul, a zatim i dodatno bacanje. Stipanović ispravlja Milera Mekintajera. 52:32.

1. minut - Dva promašaja Blažiča u jednom napadu. Kuridža bi i veš mašinu ubacio u koš, nova trojka, 16. poen. Flouter i pogodak Milera Mekintajera. 49:30.

II ČETVRTINA

10. minut - Gist se spustio na niski post i iznudio faul Ede Murića. Zvezdin Amerikanac polovičan. Ovo su bili prvi penali za srpskog šampiona. Trojka Milera Mekintajera. Panter je zasilio i promašio. Murić greši, Zvezda preko Pantera uz zvuk sirene stiže do 46:28 na poluvremenu.

9. minut - Velika greška Hopkinsa, dobra odbrana Davidovca. Alej-up Lukasa i Gista. Hopkins je opet probao posle skoka u napadu, ovog puta bez koša i uspeha. Greši Panter, Miler Mekintajer ide na liniju penala. Pogađa samo jedno. 43:25.

8. minut - Gist u svom stilu ispravlja promašaj Lukasa, Cirbes na drugoj strani precizan posle skoka u napadu. Sjajan napad Zvezde, ali Lukas ne pogađa trojku posle lepog dodavanja Perperoglua. Blažič ponovo na liniji penala, ovog puta 2/2. Dobra odbrana gostiju. 41:24.

7. minut - Očajna igra Cedevita Olimpije! Panter sa jedne noge precizan, tajm-aut Golemac. Hopkins stiže do novih poena. 39:20.

6. minut - Ne uspeva Zvezda da se vrati na +20. Greši Blažič, al za tri ne pogađa Davidovac. 37:18.

5. minut - Trojka Perperoglua. Hopkins neprecizan sa niskog posta. 37:18.

4. minut - Davidovac ne pogađa torjku, ali se Odžo izborio za novi napad, ali uzalud, jer promašuje u nastavku akcije. Hopkins poentira posle Murićevog promašaja. Belošević udaljuje jednog navijača sa tribina. 34:18.

3. minut - Trojka Filipa Krušlina, odmah reaguje minutom odmora Dragan Šakota. Sjajno se snašao Odžo. Opet ne pogađa Olimpija. 34:16.

2. minut - Sjajno zakucavanje Odža, Cirbes nemoćan. Sjajna rampa Odža sada. Stipanović iz reketa prekida seriju Zvezde. Odžo nije pogodio sa poludistance. 32:13.

1. minut - Mulalić ne pogađa trojku. Ništa ne mogu da ubace gosti. Neverovatni Kuridža ništa ne može da promaši! Ni Krušlin ne daje trojku. 30:11.

I ČETVRTINA

10. minut - Prvi poeni Artisa, ali onda trojka Lazića. Sada krade loptu Braun, raste prednost Zvezde. Sada greši i Artis, Cedevita Olimpija u nok-daunu. Kraj prve četvrtine, Zvezda vodi sa 28:11.

9. minut - Poeni za Cirbesa posle promašenih penala Krušlina.  Odžo dobro brani Cirbesa. Prvi poeni za Lazića u kontri. 23:9.

8. minut - Baš se muče gosti, sada i Blažič promašuje. Štimac je promašio, pa ispravio svoj promašaj i stigao do četiri poena. Blažič je iznudio dva slobodna bacanja, faul Vladimir Štimca. Pogađa Slovenac prvo, ne i drugo. Kuridža ne promašuje, sad je pogodio i za tri. 21:7.

7. minut - Dominacija Jagodića-Kuridže, osmi njegov poen. Cirbes prekida seriju Zvezde. Loš napad Zvezde, Braun nije uspeo da pogod iz teške pozicije. 16:6.

6. minut - Upisuje se i Štimac u strelce, dvocifrena prednost Zvezde. Još jedan promašaj Olimpije. 14:4.

5. minut - Faul u napadu Štimca. Ne pogađa Blažič sada. Džinovski skok Hopkinsa i poeni za Amerikanca. Sipa sa svih strana Kuridža, šesti poen. 12:4.

4. minut - Blažič postiže prve poene za Cedevita Olimpiju. Jagodić-Kuridža se dobro snašao pod obručem i postigao nove poene. Još jedna dobra odbrana Zvezde. 10:2.

3. minut - Beronova druga trojka. Još jedan dobar napad Zvezde i kucanje Jagodić-Kuridže. Tajm-aut Jurica Golemac. 8:0.

2. minut - Dva promašaja u jednom napadu za goste iz Ljubljane.  Greši Lazić, ali onda dobro čuva Milera-Mekintajera. 3:0.

1. minut - Dve dobre odbrane na obe strane, a onda trojka Bilija Berona. 3:0.

20:55 - Još malo do početka:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading