(VIDEO) Večiti derbi Grčke pripao Olimpijakosu: Crveno-beli bolji od Panatinaikosa, "zeleni" šutirali 1/21 za tri!

Autor:

Sport

03.03.2020

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada igraju Olimpijakos i Panatinaikos mora da bude neizvesno, mora da bude drama. Tako je bilo i večeras u okviru Evrolige kada je u prvi plan izbio Šakil Mekisik koji je fantastičnom partijom sredio Panatinaikos i odmah ušao u srca crveno-belom delu Atine - 81:78.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Šakil Mekisik (desno)

Sve rešavalo u poslednjem minutu utakmice. Mekisik i Ročesti su davali jako bitne poene, Rajs je na drugoj strani propustio napad na 19 sekundi do kraja.

Na osam sekundi pre kraja utakmice Papanikolau je bio na penalima, dao je jedno i odveo crveno-bele na tri razlike. "Zeleni" su imali poslednji napad, Dešon Tomas je probao da trojkom izbori produžetak, ali je promašio.

Tu je bio kraj. PAO je šutirao troje 1/21. Tako ne može da se dobije nijedan protivnik, kamoli Olimpijakos u derbiju

Inače, Nikola Milutinov nije igrao, dok je Aleksej Pokuševski bio na klupi, ali nije ulazio u igru za crveno-bele iz Pireja. Mekisik je meč završio sa 22 poena i tri skoka.

Papanikolau je dodao 12. Kod "zelenih" je Kalates dao 18 poena, imao šest skokova i pet asistencija.

Ne igraju ove sezone često Olimpijakos i Panatinaikos, ali kada se dohvate to donosi poseban motiv i želju, ako je to uopšte moguće.

Mržnja je velika i to se ponovo videlo. Uprkos takvoj atmosferi, možemo da kažemo da se igrala prilično dobra i atraktivna košarka.

Na jednoj strani je dominirao Tajris Rajs sa poenima i pre svega asistencijama, dok je "zelenima" pravio problem Kalates koji nije igrao u prvom poluvremenu na svom pravom nivou.

Sa druge strane su Ročesti i Meksik su vodili glavnu reč pa je domaći sastav otišao na odmor sa prednošću.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Kostas Papanikolau

Ipak, tendencija je bila takva da se igralo poen za poen, pa čak i kada se Olimpijakos odvojio bilo je realno da gledamo neizvesnu završnicu.

To se potvrdilo u trećoj deonici kada je Kalates proradio i vratio "zelene" u igru, na šta je Ročesti opet odgovarao dobrim šutem sa distance.

Na ulasku u poslednju deonicu Olimpijakos je najviše napadačkoj igri Mekisika imao šest poena razlike.

Zanimljivo je da je Panatinaikos imao zapanjujućih 0/12 za tri poena posle tri odigrane deonice, pa je čak imao i odličan rezultat gledajući taj podatak.

"Zeleni" su se držali u igri najviše zahvaljujući  boljem skoku, bolje su gradili koš od protivnika i to je ekipi Rika Pitina davalo šansu da dobije ovaj duel.

Kako je meč odmicao Olimpijakos je stao u napadu, tako da smo ušli u totalni egal u poslednjih nekoliko minuta.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading