Čovićeva rođendanska čestitka: Zvezdo, najveća si!

Autor:

Sport

04.03.2020

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović govorio je na proslavi 75. rođendana SD Crvena zvezda o trenutnoj situaciji u crveno-beloj porodici, istakavši da Zvezda više nego ikada mora da odgovori izazovu vremena, kao i da se pripremi za ozbiljne reforme i kreiranje plana razvoja.

RepublikaFoto: Starsport
Nebojša Čović

Sportsko društvo Crvena zvezda proslavilo je u sredu 75. godina postojanja. Na svečanosti koja je održana na stadionu "Rajko Mitić" uručene su i nagrade najboljima.

Sportsko društvo Crvena zvezda osnovano je 4. marta 1945. godine, a na inicijativu Ujedinjenog saveza antifašističke omladine.

Dan pred osnivačku skupštinu delegati su većali o imenu koje će nositi sportski kolektiv, a kada su se umešali prvi potpredsednici kluba Slobodan Ćosić i Zoran Žujović rodilo se i ime - Ćosić je predložio ime Zvezda, a Žujović da se doda i "crvena".

- Mi smo velika porodica u kojoj se ne nalazi samo 36 klubova i na hiljade sportista, već i milionska armija navijača i ljudi koji vole Crvenu zvezdu u Srbiji , Crnoj Gori, Republici Srpskoj, ostalim delovima bivše SFRJ, Evropi, Americi, Australiji i ostalim delovima sveta. Zato moramo više nego ikada da odgovorimo izazovu vremena, da se pripremimo za ozbiljne reforme i kreiranje drugačijeg i dugoročnijeg plana razvoja i strategije rada, da imamo mehanizam odbrane od mnogih kojima je Crvena zvezda 'trn u oku' i večita patnja, da imamo rešenje čak i za situaciju opstanka Sportskog društva Crvena zvezda u godinama koje su pred nama - rekao je Čović i dodao:

- Sportsko društvo Crvena zvezda će se i ovog 4. marta prisetiti svih velikih uspeha iz prethodnih godina. Ovaj dan i to u 75-godišnjici jubileja jeste dan za pohvale i slavlje, ali i za slanje jasne i glasne poruke - da je Crvena zvezda svesna značaja, ali i odgovornosti u ovom društvu.

Čović je istakao i finansijski aspekat malih klubova koji su deo sportskog društva i koji svakodnevno vode borbu za opstanak.

- U danu u kome slavimo naše džudiste, Novaka, fudbalere i košarkaše, našu decu koja kreću njihovim stopama ne smemo i nemamo pravo da zaboravimo i grčevitu borbu za opstanak rukometaša, muke odbojkaša, probleme vaterpolista i košarkašica, besparicu mnogih klubova u našoj porodici - rekao je Čović i dodao:

- Ne smemo da zaboravimo ni vremena kada smo nekako došli u apsurdnu situaciju u kojoj smo se neuspešno borili od optužbi mnogih koji su trošili državne pare i ekspresno kitili svoje istorije i biografije, da smo miljenici države.

On je najavio i da je Crvenoj zvezdi potreban jasan i efikasan plan razvoja.

- Zato je neophodno, i to veoma brzo, da analiziramo i pronađemo rešenje kako kao velika porodica možemo da funkcionišemo u budućnosti: kako će se finansirati klubovi, kako ćemo poštovati osnovne postulate vrednosti Crvene zvezde u eri savremenih tehnologija i društva koje ide napred i menja se. To je i naša obaveza - zaključio je Čović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading