Obradovićev Fener ponovo razočarao: Šved vodi Himki do Top 8!

Autor:

Sport

06.03.2020

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U jednom od derbija 28. kola Evrolige, duela direktnih konkurenata za mesto koje vodi u TOP 8 Himki je savladao Fenerbahče 82:68 i na taj način preskočio na tabeli ekipu Željka Obradovića.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Košarkaši Himkija

Ova utakmica bila je slika čitave sezone Fenerbahčea. Start iz minusa, samo na mahove igra u skladu sa objektivnim kvalitetom ekipe i generalno razočaravajući rezultat. Rusi su od starta krenuli jako i dobili prvi kvartal osam poena razlike. Međutim, ekipa Željka Obradovića se rezltatski vratila i na veliki odmor otišla samo sa -1.

Treća četvrtina pripala je domaćinu, koji je u poslednjih 10 minuta ušao sa +10. To je bilo dovoljno da se rutinski privede utakmica kraju, ali je na stolu bio ukupan skor u međusobnim duelima. Fener je u Istanbulu slavio sa 13 poena razlike, ali je Himki uspeo košem Tomasa Robinsona 13 sekundi pre kraja da obezbedi potrebnih 14 razlike. Odgovornost za turski tim preuzeo je Nando de Kolo, ali nije uspeo da pogodi na kraju i nije dobio ni faul, tako da je Himki stekao prednost i zbog toga, uprkos istom odnosu pobeda i poraza, prestigli ekipu Željka Obradovića na sedmom mestu.

Kod pobednika Aleksej Šved bio je najefikasniji sa 23 poena uz šest asistencija. Stefan Jović imao je šest, uz obe pogođene trojke, kao i četiri skokoa i sedam asistencija. Na drugoj strani Bobi Dikson bio je najefikasniji sa 13 poena. Nikola Kalinić meč je završio sa šest poena i dva skoka.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading