Trinkijeri pred Megu: Hteli smo da dovedemo Perija, momci ne trebaju da misle o Uniksu!

Autor:

Sport

08.03.2020

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Put do overavanja prvog mesta u ligaškom delu ABA vodi Partizan preko Mege. Meč će se igrati u ponedeljak (21.00) u "Štark areni", a crno-beli ulaze u duel kao veliki favoriti.

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri

Dobro se poznaju Partizan i Mega, trener lidera ABA lige Andrea Trinkijeri je biranim rečima govorio o narednom rivalu, a otkrio je i detalj vezan za njihovog pleja Kendrika Perija.

- U ponedeljak je vrlo važna utakmica za nas, protiv ekipe koja se izvanredno podigla. U poslednjim utakmicama vodili su po 20 razlike posle 10 minuta igre. Doveli su i dvojicu novih igrača, Perija i Paunića. Reč je o iskusnim košarkašima, Peri je bio na našem spisku ovog leta, ali nije bio zdrav. On je vrhunski plej, koji može da postigne mnogo poena - rekao je Trinkijeri.

Sezona za sada ima savršeni tok za Partizan: prvi je u ABA ligi, kao najbolji u takmičenju prošao u četvrtfinale Evrokupa, a osvojio je Kup Radivoja Koraća. Ali, trener crno-belih upozorava da ne sme da bude opuštanja, da sve to može da se pokvari.

- Mi sem Kupa i Superkupa ništa veliko još nismo uradili, ali smo na dobrom putu. Sada je svaka nijansa bitna i za mene je vrlo bitno da u ponedeljak imamo dobru atmosferu, da igrači ne gube koncentraciju, pa da misle više na Uniks nego na Megu. Svi pričaju o četvrtfinalu, a ja kao trener moram da gledam realnost i da podsetim igrače koliko je ova utakmica važna za prvo mesto u ABA ligi - naglasio je italijanski stručnjak.

Od 14 dosadašnjih međusobnih susreta Partizana i Mege u ABA ligi, crno-beli su dobili 12
 

Sve veću minutažu, na koju odgovara sve boljim igrama ima Uroš Trifunović. Mladi bek očekuje nastavak crno-bele serije dobrih rezultata.

RepublikaFoto: Starsport
Uroš Trifunović i Andrea Trinkijeri

- Utakmica je važna i nama i njima, pa očekujem veliku borbu tokom svih 40 minuta. Mega igra sve bolje, a na nama je pružimo maksimum, da ih sprečimo da dođu do igre i ritma iz kojeg bi mogli da nas ugroze - zaključio je Uroš Trifunović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading