Zvezda se oglasila nakon zvanične potvrde da se suspenduju utakmice Evrolige

Autor:

Sport

12.03.2020

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evroliga je danas saopštila da se, pošto je Svetska zdravstvena organzizacija proglasila pandemiju virusa korona, privremeno suspenduju takmičenja.

RepublikaFoto: Starsport
Igrači Zvezde

Povodom današnjeg događaja, Košarkaški klub Crvena zvezda je izdala saopštenje za javnost, koje prenosimo u celosti: 

 - KK Crvena zvezda mts u konstantnom je kontaktu sa svim nadležnim organima Republike Srbije, i Evrolige, oko svih zdravstvenih mera i zaštite svih aktera utakmica našeg kluba, ne samo igrača, stručnog štaba i zaposlenih, već i brojnih navijača koji prate mečeve našeg tima u Evroligi i ABA ligi.

Kao društveno odgovoran klub, povinovaćemo se svakoj odluci nadležnih organa Republike Srbije u danima koji dolaze.

RepublikaFoto: Starsport

Očekujemo da svi akteri takmičenja u kojima participiramo u narednim danima i nedeljama svojim konstruktivnim predlozima olakšaju situaciju u kojoj su se našli svi sportski klubovi u našoj zemlji i regionu.

Takođe, bez obzira na činjenicu da je sport izuzetno važan segment našeg društva, očekujemo da u ovim danima svi akteri i funkcioneri sportskih klubova shvate i osnovnu činjenicu da je život i zdravlje svih – ispred sporta.

 

 

To takođe podrazumeva i umerene i na prvom mestu konstruktivne izjave koje su sušta suprotnost populizmu koji nikome nije potreban u ovim trenucima.

Takođe, bez namere da kao klub bilo šta prejudiciramo, sve predloge da se u slučaju nemogućnosti odigravanja bilo kog takmičenja u narednom periodu ili takozvane „više sile“ trenutni plasman u ABA ligi proglasi i konačnim, smatramo izuzetno neozbiljnim jer je KK Crvena zvezda mts kao jedini učesnik iz regiona u Evroligi bio u novom režimu takmičenja pod neuporedivo većim opterećenjem u odnosu na ostale klubove. Podsećanja radi, KK Crvena zvezda odigrala je do ovog trenutka 10 i više utakmica u odnosu na ostale učesnike takmičenja koji će nastupiti u završnici ABA lige, često i u novom režimu „duplog programa“ Evrolige u kome smo neretko igrali i po 5 utakmica u razmaku od 10 dana! Evroliga 2020. godine i nekadašnja takmičenja kada je taj princip poslednji put primenjen, su neuporediva takmičenja kao i opterećenja ekipa, igrača i logistike klubova!

Zato očekujemo pametne i konstruktivne predloge kako bi na bilo koji način rešili pitanje pobednika u takmičenjima koja nam predstoje (ukoliko okolnosti to budu dozvolile) isključivo na terenu, i kako je predviđeno u doigravanjima, bez ikakvih nemuštih pokušaja prekrajanja tabela i takmičenja, jer u ovoj situaciji za to  nije ni vreme ni mesto!

KK Crvena zvezda kao klub koji u narednom periodu mora da odigra još 6 utakmica Evrolige, neke i u zemljama i sa ekipama koje su izuzetno pogođene „korona virusom“ pažljivo će pratiti situaciju u narednim danima i informisati javnost o daljim koracima - stoji na klupskom sajtu KK Crvene zvezde. 

Crvena zvezda je trebalo večeras u 21.00 u Madridu da odigra meč protiv Real Madrida, ali taj meč se neće odigrati. Igrači Zvezde su trenutno u Madridu, a klub pokušava hitno da im pronađe karte kako bi što pre mogli da se vrate za Beograd.

Oni su imali karte za povratak u petak, ali zbog novonastale situacije, operativci kluba pokušavaju da pronađu karte za let da oni što pre budu u Beogradu, prenose mediji. 

KK Crvena zvezda prenosi da prema prvobitnom planu trebalo je da odradi jedan trening u „Wizink Centru“ na dan utakmice – koji nije održan.

Pošto se pojavila informacija da je jedan košarkaš Reala zaražen „korona virusom“, delegacija crveno - belih u Madridu nije imala nikakav kontakt sa igračima Reala, niti je bila u svlačionicama hale i na terenu Wizink Centra. Prvi tim nije imao nikakav trening u sredu uveče, već je sve vreme u hotelu, a ekspedicija Crvene zvezde trebalo bi tokom popodneva da se vrati za Beograd.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading