Šampion ABA lige se odlučuje na fajnl-foru?

Autor:

Sport

15.03.2020

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik ABA lige Domagoj Čavlović izjavio je da će klubovi doneti odluku na koji način će se završiti regionalno košarkaško takmičenje.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa večitog derbija u finalu KRK

ABA liga je prekinuta zbog koranavirusa, ostalo je da se odigrao još jedno kolo ligaškog dela, posle kojeg je bio planiran plej-of.

Čavlović u intervjuu za "MaxBet" ističe da "niko ne želi da se liga završi za zelenim stolom i da tako bude odlučen šampion".

- Ni klubovi, ni navijači. Teško je u ovom momentu jasno predvideti kako će se završiti ABA liga pošto je ostalo da se odigra jedno kolo ligaškog dela koje dosta toga odlučuje. Da je ono odigrano imali bismo lakši posao da pronađemo pravi scenario - rekao je Čavlović i dodao da želi da održi telefonsku konferenciju kako bi čuo predloge klubova.

Čavlović je ponudio svoje rešenje, ali klubovi su vlasnici lige i njihova će biti konačna.

- Ne bi loše rešenje bilo da u ovakvim vanrednim okolnostima organizujemo završni turnir, fajnl-for umesto plej-ofa. Naravno, ponavljam, o tome treba da se izjasne klubovi, oni su ti koji donose odluke. Moje je mišljenje da treba da se odigra to poslednje kolo, ako treba i bez publike, kako bi se iskristalisala situacija na tabeli. Posle toga ćemo da vidimo kako da odigramo završni deo. Meni se dopada ideja fajnal-fora - rekao je on.

KK Partizan ligaški deo završiće na prvom mestu, drugo će pripasti Budućnosti, treće Zvezdi, dok se za četvrto vodi borba između Cedevita Olimpije i Mornara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading