Ostoja Mijailović: Mi smo se za rezultate borili na parketu, ne želimo poklone, zeleni sto je za nas kao kazna!

Autor:

Sport

20.03.2020

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović pričao je za "TV Arenu sport" o aktuelnoj situaciju u klubu tokom epidemije koronavirusa.

RepublikaFoto: Starsport
Ostoja Mijailović

Kako će klub funkcionisati, šta će se dešavati sa ugovorima igrača, kako nadoknaditi prihode od prodaje karata i marketinga koji nema ili ih je sve manje.

- Mi smo prešli na rezervni režim rada kao i sva preduzeća i klubovi u Srbiji. Gledamo da smanjimo troškove, da ostanemo da funkcionišemo i radimo u ovim okolnostima. Ono što je najveća enigma i to je nagradno pitanje za ceo svet je do kada će ovo trajati - rekao je prvi čovek osvajača Kupa Radivoja Koraća i Superkupa ABA lige.

- Zamrzli smo sve troškove koji će doći u budućnosti zato što znamo da će prihodi biti smanjeni po osnovu sponzorstva i prodaja karata. Kao klub se sigurno nećemo ugasiti i nastavićemo da funkcionišemo, za nas je specifična stvar što smo pre ovog perioda bili u dobroj rezultatskoj i finansijskoj situaciji. Neće biti jednostavno, biće sigurno promena, ali očekujemo da zahtevi drugih ljudi budu manji, a nas će ovo sigurno ekonomski koštati. Iznenadilo nas je kao i ceo svet što je iznenadilo - istakao je predsednik Partizana.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Partizana sa peharom KRK

Što duže traje pauza, sve se više polemiše kako bi trebalo privesti kraju sezonu – da li je poništiti, da li proglasiti šampiona na osnovu plasmana, da li čekati priliku da se završi po prinudnom sistemu kao što je završni turnir.

- Nikome ne ide u prilog da krene nova sezona koja će biti ispod svakog nivoa. Partizan je pre 15 dana bio u dobrom kontinuitetu i moramo pronaći način da to nastavimo. Imaćemo velikih gubitaka, ali moramo naći način da to prebrodimo. Partizan za zelenim stolom nikada nije ništa dobio, već je samo gubio, tako da mi ne želimo ništa da dobijemo na poklon. A prvi i poslednji put ću reći da mi samo želimo da osvajamo trofeje i mi smo se za naše pozicije na tabeli borili na parketu, ali opet moramo da budemo pametni i svesni šta je početak, a šta nastavak nečega. Bilo je dosta izjava od košarkaških stručnjaka i veliko je pitanje da to takmičenje sutra može biti regularno - zaključio je Ostoja Mijailović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading