Jokić, Bogdanović, Bjelica i Marjanović ostaju bez plata?

Autor:

Sport

21.03.2020

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pandemija koronavirusa će uticati na plate NBA košarkaša.

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić
Bogdanović i Bjelica

NBA liga će svojim igračima isplatiti zarade u potpunosti 1. aprila, ali je sudbina neizvesna već kod sledeće "rate", 15. aprila, prenosi ESPN.

Pandemija koronavirusa je paralizovala ceo svet, uključujući i NBA ligu, a posledice zbog otkazivanja utakmica i suspendovanja sezone tek će se osetiti.

NBA ima pravo da zbog "više sile" svakom igraču oduzme 1/92,6 plate za svaku otkazanu utakmicu (NBA računa da svaka ekipa odigra 82 utakmice regularnog dela sezone, pet u predsezoni i 5,6 u plej-ofu).

Pod "višu silu" spadaju rat, prirodna katastrofa epidemija, odnosno pandemija, što je upravo slučaj u ovom primeru.

Trenutno i dalje nije odlučeno na kakve mere će liga biti primorana, ali svakako posledice po igrače neće biti strašne jer će gotovo svi zaključno sa 1. aprilom već dobiti 90% svoje godišnje plate u potpunosti.

Podsetimo, NBA liga je suspendovana 11. marta momentalno nakon što je centar Jute Rudi Gober bio pozitivan na koronavirus, a trenutno nije poznato šta će se defsiti sa ostatkom sezone.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading