"Dajte Partizanu titulu, samo nas ne izbacujte!"

Autor:

Sport

21.03.2020

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Košarkaškog kluba Zadar Željko Žilavec govorio je o nastavku sezone u ABA ligi.

RepublikaFoto: Starsport
Partizan - Zadar

Zadar se trenutno nalazi u velikoj krizi, s obzirom da je maltene isključivo finansiran od strane grada koji živi od turizma.

Pandemija koronavirusa uticala je na te finansije, ali i na stanje košarke, odnosno suspenziju ABA lige i hrvatskog šampionata.

- U ABA mislim da bi trebalo zaključiti sezonu i ostaviti postojeće stanje. Ali, mislim da Zadar ne bi trebalo kažnjavati da ispadne iz lige, već bi razumno bilo ligu proširiti na 14 klubova pa da u narednoj sezoni ispadaju tri kluba- svoje viđenje ponudio je Žilavec za "Slobodnu dalmaciju" i ističe:

- Mislim da ne bi trebalo da ispadnemo iz lige bez da iko uvaži pretpostavku kako smo u poslednjoj utakmici mogli da pobedimo Crvenu zvezdu. Nisam ni za tu opciju da bi zbog postojećeg stanja trebalo neko da se "zakine", konkretno Borac ( Čačak) i Split, koji drže prve dve pozicije u ABA 2 ligi.

Zadrani trenutno, kolo pre kraja, imaju isti skor kao Mega Bemaks i Krka na začelju tabele, sa po šest pobeda i 15 poraza, ali najlošiji međusobni skor u tom trouglu. U poslednjem kolu hrvatski klub je trebalo da gostuje crveno-belima u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Žilavecova ekipa je već osvojila Kup Hrvatske, a trenutno se nalazi na prvoj poziciji prvenstva.

- U stalnom smo kontaktu, ali konačne odluke nema. Da bi se zaključila HT Premijer liga nedostaje još jedno kolo i prihvatila bi se trenutna situacija. Mi ne razmišljamo o tituli, zdravlje je na prvom mestu. Utakmica i trofeja će biti- jasan je on.

Zadru se nedavno dogodila jedna zanimljiva situacija, pošto je kažnjen od strane Saveza sa 20 hiljada kuna – jer je kondicioni trener ekipe tokom dodele medalja na Kupu "Krešimira Ćosića" na postolje doveo svog četvorogodišnjeg sina.

- Jako smo iznenađeni odlukom Saveza. Kaznio nas je s 20 hiljada kuna uz obrazloženje kako nismo poštovali protokol prilikom svečanosti proglašenja pobednika Kupa. Iz HKS-a drže neprimerenim što je naš kondicioni trener na postolje doveo svog četvorogodišnjeg sina. Ne znam u čemu je tu greh za ovakvu kaznu, u svetu ima veliki broj primera da možemo da kažemo da takve situacije nisu retke- jasan je Žilavec.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading