Pitino pobegao iz Grčke, a hoće da kopira Evropljane: Beron ga brutalno spustio - igrači su ti glupi!

Autor:

Sport

22.03.2020

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rik Pitino je napustio Panatinaikos i postao je novi trener koledž ekipe Iona Gaels. Iskusni košarkaški stručnjak je bio oduševljen evropskom košarkom i kaže da te "evroligaške" segmente hoće da uvede u NCAA. Ali, košarkaš Crvene zvezde smatra da to nije moguće.

RepublikaFoto: Starsport
Bili Beron

Pitino je tokom poslednje dve godine u dva navrata vodio Panatinaikos, a odlučio je da se vrati u domovinu i nastavi karijeru u koledž košarci.

- Igraćemo napade baš kao u Evroligi i odbranu ćemo igrati sa presingom po čitavom terenu. Biće vrlo zabavno. Svo to utrčavanje, dodavanja, napadi koji traju 24 sekunde, lopta se konstantno kreće i igrači se kreću i kreira se dobra pozicija za šut, a možemo napade da završavamo i iz pik end rola- rekao je Rik Pitino za Njujork Tajms.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rik Pitino

Na sve ovo se nadovezao i košarkaš Crvene zvezde, Bili Beron. Podsećamo da je Beron sin čuvenog koledž trenera Džima Berona, čoveka koji je četiri puta bio proglašavan za najboljeg trenera svoje divizije.

- Sve to zvuči lepo, ali neće funkcionisati. Igrači na koledžu nemaju ni blizu takav košarkaški IQ, a i blokove postavljaju na drugačiji način, a ne ovako kako se to radi u Evropi- kaže Beron putem svog "Tviter" profila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading