Uroš Luković - nepopravljivi "Grobar": Partizan je pogrešio što me je precrtao, ali i dalje čekam...

Autor: novosti.rs

Sport

25.03.2020

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uroš Luković sjajni centar Mornara poneo je MVP titulu u februaru mesecu, a stopiranje prvenstva je prekinuo i njegovu seriju sjajnih igara.

RepublikaFoto: Photo: Mornar/Media Pro

Uroš Luković

– Trenirali smo do prošlog utorka, a onda smo i mi stali. Bolja bi situacija bila da se prekinulo kad je završen taj regularni deo. Ovako imamo još jednu utakmicu sa Megom, ne znamo koliko ćemo pauzirati, ni da li ćemo ući u plej-of sa četvrtog mesta ili završiti takmičenje kao peti. Ako ne bude moglo normalno da se nastavi, onda je fer da titula pripadne Partizanu, koji je zaslužio da bude prvi i da obezbedi Evroligu- rekao je Luković u intervjuu za "Novosti".

Već tri godine je Luković u Mornaru i oseća se odlično.

– Ljudi iz kluba su me prihvatili takvog kakav sam, a ja sam im to na terenu vratio dobrim partijama. Braća Mihailo i Đorđije Pavićević, trener i predsednik kluba, gledaju me kao člana porodice. Baš mi je lepo, hemija je dobra. Na bekovskim pozicijama igraju Nidam, Pulen i Vranješ, koji su sjajni šuteri, pa je meni olakšana igra u reketu, jer protivnici na njih stalno izlaze u odbrani. Oni su me učinili boljim.

Kaže da nema nameru da menja sredinu.

– Imam ugovor i sledeće sezone, ako bih produžio, onda postoje velike šanse da ovde i završim karijeru. I prošlog leta su stizale ponude od nekih klubova iz inostranstva, ali s obzirom na to da mi je lepo i za život i za karijeru, ne bih menjao čisto reda radi.

Poziv koji bi kod njega sve promenio, jeste onaj koji stiže iz Humske.

RepublikaFoto: Cibona/Željko Baksaj, Gordan Laušić & Domagoj Vranar

– Priznajem da volim Partizan od prvog dana života. Moj otac Ljubisav je bio pomoćni trener Dušku Vujoševiću, verovatno je od njega prešla ta ljubav na mene, brata i sestru, baš kao i ljubav ka košarci. Vratio bih se da me pozovu, to je jače od svega. Bio sam tu u sezoni 2016-2017, imao ugovor na dve godine, ali su mi preko leta rekli da nema mesta više za mene. Baš me je to tad pogodilo… Prešao sam u Mornar i možda odigrao najbolju utakmicu u karijeri za pobedu protiv Partizana. Mislim da su shvatili da su pogrešili što su me precrtali.

Svestan je Luković i sopstvenih grešaka, ali kaže da ništa u karijeri ne bi menjao.

– Da sam trenirao, na primer, koliko moj brat Marko, sad bih negde igrao Evroligu. Imam talenat, ali prosto takav sam… Meni je sad draže kad on odigra super za Primorsku, nego moja neka izdanja. Veliki je radnik i mnogo sam srećan što se vratio, posle velike nepravde koju je doživeo na startu sezone u Igokei, kao i posle nekih težih povreda- zaključio je Luković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading