Kako je Jokić stigao u Denver: Kupio nas inteligencijom i talentom, jedna loša partija je oterala evropske velikane, imali smo sreće!

Autor:

Sport

29.03.2020

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni menadžer Denver Nagetsa Arturas Karnišovas najzaslužniji je što je "otkrio" Nikolu Jokića dok je nosio dres Mege.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Legendarni Litvanac bio je oduševljen inteligencijom i talentom srpskog centra iz mlađih dana, zbog čega mu nije bilo teško da dolazi u Srbiju da ga na delu vidi.

Bio je uveren da će Jokić imati veliki uticaj u NBA ligi i nije pogrešio, nakon što su ga Nagetsi 2014. godine birali kao 41. pika na NBA draftu.

- Imali smo prava na Nikolu kada je postao MVP ABA lige, ali je bila briga da li će ga neko uzeti od evropskih klubova. On je samo hteo dugoročni ugovor - priseća se Karnišovas i dodaje:

- Evropski velikani su došli da gledaju jedan njegov meč, a on je pružio najgoru partiju u sezoni. To nam je pomoglo da dobijemo Nikolu - imali smo puno sreće, naglasio je funkcioner Nagetsa.

Karnišovas ističe da je, zajedno sa Jokićem, bio veoma uzbuđen što je na kraju potpisao za Denver.

- Oduševljen sam sa njim, isto kao i njegovom porodicom. Od početka se brinu o njemu, pravi su tim. Sviđa mi se što voli puno svoju porodicu - zaključio je Litvanac.

Ostalo je istorija – Jokić je postao tripl-dabl "mašina", prva zvezda Nagetsa i najbolji centar NBA lige, a učestvovao je i na Ol-staru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading