Legendarni Hrvat nahvalio Jokića: On je jedan od najvećih košarkaških umova!

Autor:

Sport

31.03.2020

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa pohvalno je govorio o centru Denver Nagetsa Nikoli Jokiću, a posebno je naglasio njegovu inteligenciju

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

- On je tako talentovan momak, ima košarku u malom prstu. Gleda uvek napred, uvek u budućnost i zna tačno šta će da uradi nekoliko poteza unapred. Čita košarku jako dobro, jedan je od najvećih košarkaških umova koje sam video u skorije vreme... Fantastično je gledati ga - rekao je Rađa u razgovoru za NBA Europe.

Pored srpskog košarkaša, sjajne karijere u NBA imaju i Slovenac Luka Dončić i Crnogorac Nikola Vučević.

Kad se njima doda Grk Janis Adetokunbo, prošlosezonski MVP, jasno je da je uloga Evropljana u najjačoj ligi sveta sve veća.

Rađa nema dilemu kako su svi došli do takvog uspeha:

- Lako je odgovoriti na ovo pitanje – radili su mnogo da budu tu gde su. Nema prečice do uspeha, mora mnogo da bi se došlo do vrha. Kada imaš neki problem – ideš u dvoranu. Kada nisi dovoljno snažan – ideš u teretanu, a kada nisi dovoljno brz – na traku. Tako su i oni razmišljali.

Podsetimo, Jokić i Adetokunbo prošle sezone su se našli u najboljem timu lige, dok je Dončiću pripala nagrada za rukija godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading