Pešić o smanjenju plata i navodnom puču u Kataloniji: Od Mesija do Karija, svi smo jedno u Barsi!

Autor:

Sport

02.04.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao eksplozija bombe odjeknula je vest da su fudbaleri Barselone podigli pobunu protiv rukovodstva jer im je umanjilo plate 70 odsto zbog smanjenja štete u klubu izazvane pandemijom korone. Međutim, ekskluzivno za Srpski telegraf iz srca Katalonije dešavanja u klubu pojašnjava trener košarkaške sekcije kluba Svetislav Pešić (70) i čak navodi da je ovoliko smanjenje primanja upravo bila ideja fudbalera i košarkaša "blaugrane".

RepublikaFoto: Starsport
Jasan stav i poruka... Svetislav Pešić

DOSTA LAŽI

- U instituciji zvanoj Barselona nema nikakvog puča i raspada kako se priča. Svi sportski profesionalci u klubu, od Lea Mesija do Karija Pešića, smo bili jedinstveni po ovom pitanju. Klub je hteo svima da smanji plate za nešto manji procenat, ali su se igrači pobunili sa samo jednim zahtevom - da se njima oduzme i više samo da se ne diraju primanja običnih radnika u klubovima, a njih je oko hiljadu. Oni će i dalje primati 100 odsto plate dok traje karantin, a mi samo 30 odsto. Sad bar vi znate istinu, a vašim kolegama sa nekada uglednog portala koje pišu drugačije mogu da poručim da kontaktiraju sa mnom kako bi prestali sa lažima - otkriva Kari za naš list dešavanja u Barsinoj porodici.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
82 miliona evra zarađuje godišnje Mesi

Proslavljeni srpski košarkaški trener opisuje i kako se u 71. godini prvi put snašao u vanrednoj situaciji.

- Za mene je ovo novo, za razliku od mojih Srba, jer sam za bombardovanje 1999. bio u Nemačkoj. Ovde je situacija zbog pandemije KOVID-19 virusa teška. Strah je prisutan u gradu, ali zabrana kretanja se poštuje. Samo tako možemo da se odbranimo od neprijatelja u borbi za život - opisuje Pešić i dodaje da su saradnici u klubu i on morali da pronađu model kako bi igrači ostali u formi i spremni dočekali eventualni nastavak sezone:

RepublikaFoto: Starsport
Kari i košarkaši Barselone

BIĆEMO SPREMNI

- Barselona je prvi klub u Španiji koji je zatvorio objekte, od fudbalskih preko košarkaških pa dalje. Moji igrači, kao i ja, kod svojih su kuća u karantinu. Zato moj stručni štab i ja sada radimo više nego ikad. Moramo da im osmislimo vežbe koje rade kod kuće za održavanje opšte kondicije, a tu su i istezanje, joga i pilates. Tako svaki dan, dok tri puta nedeljno imamo zajedničke treninge preko tableta kako bismo igračima pokazali nove vežbe koje moraju da rade. Nama pauza nije dobro došla jer smo bili u naletu, kako u Španiji, tako i u Evroligi. Tu formu moramo održati - zaključio je Kari.

Mi Piroćanci nismo stipse, šaljem avion po vas

Za razgovor o smanjenju plata nema boljeg sagovornika od Piroćanca. Međutim, Svetislav Pešić se ne uklapa u stereotipe.

- To su predrasude o nama Piroćancima. Eto, ja sam dobro podneo smanjenje plate, pa mogu i ostali. Jeste li nekad bili u Pirotu? Poslaću avion po vas, pa idemo u Pirot da se uverite da nismo stipse. Nemamo aerodrom, ali snaći ćemo se nekako - kaže verovatno najpoznatiji stanovnik grada sa juga Srbije.

41,5 milion evra budžet KK Barselona

Kakva je konkurencija, radiću do 80. godine

To što ne izlazi iz kuće i ne ide u halu nije umrtvilo trenera Barselone. Naprotiv, višak slobodnog vremena Pešić je iskoristio za rad na sebi.

- Kod kuće sam sa ženom. Sada radim sve ono za šta nemam vremena tokom naporne sezone. Sad ne gledam igrače kako treniraju, već sam vežbam dva puta dnevno. Moram da ostanem u formi kako me mlađe kolege ne bi pregazile. Mada, kada vidim kakva mi je konkurencija, ima da radim do 80. godine. Ovde u mojoj zgradi imam sve potrebne uslove za pravi trening - radim jogu, istežem se, imam stepenice za vežbanje, kao i sobni bicikl. Uveče, kada prođe "ratni dan", gledamo dokumentarce i čitam knjige - poručuje Pešić iz karantina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading