Hrvat i dalje sanja "orlove": Srbija je bila fenomenalna, noćne more nisu prestajale, mislio sam da je KRAJ SVETA!

Autor:

Sport

03.04.2020

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusni hrvatski košarkaš Roko Leni Ukić, napisao je autorski tekst za zvaničan sajt FIBA , a pomenuo je i Srbiju.

Razočarani Roko Leni Ukić (desno)

Ukić se prisetio učešća sa nacionalnim timom na velikim takmičenjima. Bolne poraze od Španije 2005. godine, odnosno od Slovenije 2009. nije zaboravio, delilo ih je malo od polufinala Evrobasketa, ali ono što ne može da prežali je poraz od Srbije u četvrtfinalu Olimpijskih igara 2016.

- Naša 2016. Prelepo leto, putem kvalifikacija smo se plasirali na OI i igrali smo sjajnu košarku. Bili smo na korak do polufinala u utakmici na jedan posed. Mnoštvo stvari je moglo da ode na našu stranu. Nekada je samo bilo do sreće, nekada naš manjak kvaliteta, a nekada i taj naš mentalitet -  piše iskusni reprezentativac Hrvatske i nastavlja:

- Čoveče, moram da kažem da me 2016. najviše boli jer smo zaista igrali našu najbolju košarku. Bili smo "ovako" blizu da dođe do istorije, da igramo polufinale Olimpijskih igara. Ali, izgubili smo od boljeg tima, Srbija je bila fenomenalna, kasnije je bila i na podijumu. Samo jednostavno... Igrali smo i iznad mogućnosti, što je razlog da još više boli što smo ispali. Bio sam skrhan posle Rija. Nisam video način da se vratim u normalnost. Ne preterujem, mislio sam da je to kraj sveta. Ali, sada je prošlo četiri godine od toga. Nova šansa je iz ugla, zašto da je ne iskoristimo? - istakao je član francuskog Olimpika iz Antibesa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading