"Često odlazim kod komšije i kod njega vežbam": Ovako se Bogi snalazi u vreme izolacije

Autor:

Sport

09.04.2020

07:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bogdan Bogdanović, srpski NBA košarkaš, održava formu i tokom ove pauze uzrokovane koronavirus pandemijom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bogdan Bogdanović

Pošto nema treninga, Bogdan mora da se snalazi sam kod kuće. U Sakramentu ima kuću i garažu, pa će uskoro imati i koš.

- Naručio sam koš koji mogu da instaliram u garaži, ali on će biti dostavljen tek za dva meseca, ili tako nešto. U međuvremenu, često odlazim do komšije i kod njega vežbam šut, pošto su naše sale za treninge zatvorene - rekao je Bogdanović za Purpl Tok podkast.

On je istakao da je trenutno sve pod znakom pitanje i nepoznato je da li će se NBA sezone nastaviti.

- Ne znamo kada će se košarka vratiti. Svi se trude da urade koliko mogu u uslovima koje imaju. Ovo će sigurno uticati na fizičku spremu košarkaša i moramo da ostanemo u formi. Svakako ćemo morati da se prilagodimo takmičarskom ritmu kada sezona počne.

- Svi paze da se ne ugoje, osim Derona Foksa, on jednostavno ne može da nabaci kilograme. Inače NBA košarkaši žive izuzetno brzo, ako ništa drugo, sada imamo dobru priliku da malo usporimo i razmislimo o drugim stvarima. Obično mnogo radim, igram i za tim i za reprezentaciju, tako da mi ovo malo i prija - kaže Bogdan. 

RepublikaFoto: Starsport
Tekst potpisa

On ističe da je tokom ove pauze naučio kako da koristi slobodno vreme kvalitetnije.

- U početku sam mnogo igrao video-igre, po pet ili šest sati dnevno jer za to nikada nisam imao vremena dok sam igrao. Onda sam shvatio da je to trošenje vremena i postalo mi je malo dosadno.

- Sada imam dnevnu rutinu – probudim se rano, jedem, pričam sa rodbinom i prijateljima iz Srbije, treniram, a uveče čitam ili gledam film. Upravo sam završio jednu knjigu koju je napisao jedan srpski tajkun, bila je zanimljiva.

Gledao sam dokumentarni film ‘Težina lanaca’, preporučio bih je onima koje zanima situacija u Srbiji- rekao je srpski reprezentativac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading