Učinio je najveći sportski greh i nikada se nije pokajao: Vujanić progovorio o prelasku iz Zvezde u Partizan!

Autor: maxbetsport.rs

Sport

11.04.2020

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni srpski košarkaš Miloš Vujanić govorio je o počecima svoje karijere u Crvenoj zvezdi i kako je na kraju završio u najljućem rivalu Partizanu.

RepublikaFoto: Starsport
Miloš Vujanić

– Sa 15 godina sam napustio Loznicu i otišao za Beograd, a odlazak u Zvezdu je vrlo zanimljiv. Prvo, mene niko nije bio zvao da odem u Zvezdu, već sam otišao sam, golobradi klinac, samo sam se pojavio na treningu. Sećam se da su me bili pomešali sa nekim drugim dečkom koji je imao zakazanu probu, ja sam se tada dobro pokazao na treninzima i bio sam deo juniorskog sastava, a posle sam prešao i u seniore. Bio je to lep period, zaista sam trenirao naporno i trudio se da budem što bolji igrač- rekao je Vujanić za "Maxbetsport".

Onda je usledio prelazak u Partizan. 

– Tako je. Ispostaviće se da je prelazak u Partizan moj ubedljivo najbolji potez u karijeri. Da me neko ne razume pogrešno nisam imao ništa protiv Zvezde, niti imam da kažem bilo šta ružno o nekome u Zvezdi. Jednostavno, tada je bilo rasulo u klubu, Partizan me je pozvao i ja sam prihvatio. Sve ostalo je poznato.

O saradnji sa Duškom Vujoševićem Vujanić ima samo reči hvale.

– Teško zaista. Te tri godine samo lepe stvari su se dešavale. Na timskom planu smo osvajali titule, a na ličnom sam zaista bio zadovoljan kako sam igrao. Bio sam najbolji strelac u svim takmičenjima tih godina, u Evroligi, u domaćem takmičenju, bio sam reprezentativac i deo ekipe koja je osvojila zlato na Svetskom prvenstvu, ali ako nešto moram da izdvojim od tih godina, to je rad sa Duškom Vujoševićem, zbog njega sam stasao u pravog igrača i profesionalca.

Šta je bilo specifično u radu sa njim?

– Da se razumemo, ne postoji trener sa kojim sam radio, a da je toliko posvećen košarci. To je potpuna predanost radu. Sećam se da je tada najkraći bio zapravo timski trening, pošto sam ja dolazio da radim individualno sat vremena pre i sat vremena posle, sve sa Vujoševićem, a onda posle svega sesija razgovora i saveta, kako treba da se ponašam, kako da treniram, kako da čitam određene situacije na terenu. Nekada se i nismo slagali, ali njega izdvajam kao trenera koji je obeležio moju karijeru- zaključio je Vujanić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading