Poruka Saše Obradovića: Mentalitet trenera u NBA je drugačiji!

Autor:

Sport

11.04.2020

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saša Obradović smatra da mnogi treneri iz Evrope mogu da budu glavni treneri i NBA ekipa, ali da je problem što su drugačijeg mentaliteta.

RepublikaFoto: twitter.com/34sad.com‏
Saša Obradović

Saša Obradović je posle solidnih uspeha i dobrih evroligaških partija sa Albom radio u ne toliko zahvalnom okruženju u Lokomotivi Kubanj dok je ove sezone sa Monakom među favoritima u Evrokupu.

On je bio svojevremeno u Americi gde je prisustvovao treninzima San Antonija, pa je za portal Eurobasket govorio o razlici između evropskih i američkih trenera. 

- Pre svega ne treba ne poštovati američke trenere. Znaju mentalitet, kuluturu i znaju kako ljudi dišu i žive košarku tamo. Evropski asistenti su doneli veliki doprinos i Amerikanci im daju prostra u konsultovanju. Po mom skromnom mišljenju ima mnogo Evropljana koji mogu u NBA da budu glavni treneri, ali biti trener u NBA ne znači samo 'treniranje'. Moraš da razumeš vreme, mentalitet i način kako da oceniš težinu utakmice - kaže trener Monaka dodavši da je u Evropi košarka mnogo strastvenija.

- U Evropi je svako veče utakmica na život ili smrt. Mnogo više dajemo značaja svakoj utakmici od početka sezone. U Americi postoji drugačija vrednost u aprilu ili maju kada počinje potpuno drugačiji sport. Ako želiš da budeš trener tamo moraš da odeš i da ostaneš tamo. Ja sam bio dva puta u letnjoj ligi, nikad ne znaš šta može da bude, ali srećan sam ovde - rekao je Saša Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading