Trinkijeva filozofija: Trener Partizana o osećaju "kao deca kada odrastu i moraju da odu"!

Autor:

Sport

12.04.2020

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri govorio je o svojoj karijeri.

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri

Za klupsku televiziju Dinama iz Sasarija, Trinkijeri se dotakao rada i karijere započete u Italiji, gde je vodio Veroli i Kantu, bio je i selektor Grčke, a pre dolaska u Partizan radio je u UNIKS-u i Brose Bambergu.

- Svaka godina je nova avantura, svaki tim nova priča i kada započnete smanjujete sve što vas može odvratiti. Кad počnete, kao novajlija, tokom odrastanja sve ste čvršći, shvatite da postoje različite situacije. Posle sedam godina u Italiji trenirao sam u Grčkoj, Nemačkoj, Rusiji i sada Srbiji, svako mesto ima svoje stanje.. Da sam radio iste stvari tokom svih ovih godina bio bih manje efikasan trener. U ovom sportu možete uraditi odličan posao i tada lopta može da udari u obruč i izađe iz koša, ali to ne znači da vaš rad nije bio odličan- rekao je Trinkijeri.

Trinkijeri smatra da je napredovao kao trener za sve ove godine.

- Za mene je velika motivacija svake godine da pronađem najbolji način da mogu da pobeđujem i poboljšam igrače. Prilagodljivost je najvažnija komponenta uspeha. Imao sam sreću da treniram mnoge igrače koji su otišli ​​u NBA kao što su Meli, Vanamejker, Tajs, Miler, to je osećaj kao kada dete odraste i mora da ode. Znate da igrač mora da ide kada dostigne viši nivo, srećni ste zbog njega, iako sledeći dan nije lak- rekao je Italijan.

RepublikaFoto: Starsport

Za italijansku ligu rekao je da je veoma zanimljiva, posebno zbog dolaska velikih imena kao što je Miloš Teodosić, ali i zbog toga što je milanska Olimpija pre pauze daleko od vodećeg Virtusa iz Bolonje kojeg trenira Aleksandar Đorđević.

Trinkijeri se ponovo dotakao trenutne situacije u svetu sa pandemijom koronavirusa.

- Uvek verujem da u svakoj krizi postoji prilika. Postoji mogućnost da se preispita prvenstvo, pravila, dinamika. Biće potreban otvoreni dijalog sa svim uključenim akterima, ali to bi mogao biti razlog velikog rasta, pod uslovom da na svim stranama nađemo neku jedinstvenu svrhu- zaključio je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading