(VIDEO) Pre 28 godina Partizan je pokorio Evropu!

Autor:

Sport

16.04.2020

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas se navršava tačno 28 godina od trojke Aleksandra Đorđevića i pobede crno-belih u Istanbulu nad Huventudom. Partizan se naslovio šampionom Evrope tog 16. aprila 1992. godine.

RepublikaFoto: Republika.rs
Transparent "Grobara" na meču Partizan - Virtus

Najmlađi tim koji se popeo na krov Evrope, sa prosekom starosti svega 21,7 godina, kao trener je predvodio Željko Obradović, koji je tek uskočio "u cipele i odelo" iz igračkih patika.

Ekipu su činili: Aleksandar Đorđević, Predrag Danilović, Nikola Lončar, Zoran Stevanović, Dragiša Šarić, Željko Rebrača, Mlađan Šilobad, Slaviša Koprivica, Vladimir Dragutinović i Ivo Nakić.

Posle duge sezone, Partizan se za fajnal-for izborio pobedom nad Knorom iz Bolonje, a u polufinalu je rival bio još jedan italijanski tim, Filips iz Milana.

Pobeda od 82:75 uvela je "parni valjak" u veliko finale protiv Huventuda, koji je osam sekundi pre kraja poveo sa 70:69 dosta srećnim pogotkom Rafaela Đofreze.

Potom je usledio trk Aleksandra Đorđevića i legendarni pogodak kog se navijači Partizana uvek rado sećaju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading