Dabovićeva promenila klub, ali ne i državu!

Autor:

Sport

17.04.2020

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva dana posle rastanka sa Buržom, srpska reprezentativka Ana Dabović je pronašla novi angažman, prenosi Lekip. U pitanju je francuski Lat-Monpelje u kome je bivša WNBA košarkašica već nastupala u sezoni 2018/19.

RepublikaFoto: Starsport
Ana Dabović

Kako je sezona u francuskoj ženskoj košarkaškoj ligi gotova, Lat-Monpelje se već priprema za novu, te su pored Dabovićeve, stigla i Žulija Alemand iz Asvela, dok je sa kapitenom ekipe, Dijandrom Čučoang produžena saradnja.

U međuvremenu, klub je napustila Stefani Mavunga, jedna od najboljih košarkašica Evrolige i ujedno francuske lige.

Dabović je karijeru započela u Herceg Novom, a do prelaska u Los Anđeles Sparkse, nastupala je za Fljamutari, Aris, Dinamo iz Novosibirska, Vislu, TED Ankaru, Dinamo iz Moskve i Orman.

Nakon kratke avanture u Americi, vratila se u Evropu, gde je nosila dresove turskih klubova, Jakin Dogija i Fenerbahčea, te ponovo Dinama iz Moske.

Na Evrobasketu 2015. godine je proglašena za MVP-ja. Na OI u Riju osvojila je bronzu, dok je sa Evrobasketa ponela zlatno i bronzu.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading